© TeknoZil 2022

Büyükşehir Belediyesinden sokak hayvanlarına kanuni hizmet

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, toplum ve hayvan sağlığının en iyi şekilde sağlanması adına, sokak hayvanlarına yönelik çalışmalarını genişleterek sürdürdüklerini bildirdi.

İlçe belediyelerince Büyükşehir Belediyesi Sokak Hayvanları Geçici Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezine getirilen sokak hayvanlarının tedavi, kısırlaştırma, aşılama ve küpeleme işlemlerinin yapılarak, sağlıklarına kavuşmalarının ardından yasaların emrettiği şekilde tekrar alındıkları doğaya bırakıldığını kaydeden Zorluoğlu, ilçe belediyeleri ile işbirliği halinde bu çalışmaları ilçelerde de yapmaya başladıklarını ifade etti.

Bu kapsamda Akçaabat, Araklı ve Tonya ilçelerinde, ilçe belediyelerince oluşturulan alanlarda faaliyete başladıklarını belirten Zorluoğlu, “İlçe belediyelerimizin sokak hayvanlarını toplayıp, Geçici Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezimize getirmesi zaman ve kaynak kaybına neden olmakla birlikte hayvanların refahını sarstığından aynı çalışmalarımızı ilçelerimizde gerçekleştirmek adına faaliyete başlamış bulunuyoruz. Akçaabat, Araklı ve Tonya ilçelerimizde başladığımız kısırlaştırma ve tedavi çalışmalarımızı diğer ilçelerimizde de gerçekleştirmek için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu kapsamda ilçe belediyelerimiz toplama işini gerçekleştirip fiziki mekânı oluşturuyor. Kısırlaştırma, hekimlik ve tedavi hizmeti; ilaç, sarf malzeme, aşı, küpeleme ve yem hizmetlerini Büyükşehir Belediyesi olarak biz gerçekleştiriyoruz. Bu hizmetlerin en etkin şekilde icra edilebilmesi için Sağlık ve Sosyal İşler Dairemiz bünyesine tam donanımlı mobil araçta kazandırdık. Böylece zaman ve kaynak kaybını önlediğimiz gibi mevzuatlara uygun olarak toplum sağlığını ve sokak hayvanlarının refahını da korumuş olacağız” dedi.

Büyükşehir Belediyesinin, sokak hayvanlarına verdiği hizmetler hakkında da açıklamalarda bulunan Zorluoğlu, sözlerini şu şekilde tamamladı: “Belediyemiz Sokak Hayvanları Geçici Bakımevi ve Rehebilitasyon Merkezinde şuan itibariyle 396 köpek misafir edilmektedir. 1 Ocak’tan itibaren 102’si yaralı olmak üzere 452 köpek merkezine getirilmiş olup, 859 köpeğin kısırlaştırma ve tanımlama işlemi yapılmıştır. Merkezimizde tedavisi ve bakımı yapılan 227 köpek ise sahiplendirilmiştir. Sokak hayvanları, dünyayı birlikte paylaştığımız canlılardır. Eziyet çekmelerine mani olmak insanlık görevidir. Bu kapsamda yasaların emrettiği çalışmaları, ivedilikle yerine getirmek vazifemizdir.”

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER