© TeknoZil 2022

Of Devlet Hastanesine yeni cihaz alındı!

Of Devlet Hastanesi'nde İdrar yolu hastalıklarının tanı ve tedavisinde kullanılacak olan Üroflowmetri cihazı hizmet vermeye başladı.

Üroflowmetri cihazının kullanılmaya başlanmasıyla ilgili olarak Hastane Op.Dr.Recep Burak Değirmentepe 
Üroloji Uzmanı, yapmış olduğu açıklamada;

"PROSTAT VE İŞEME TESTİ
Prostat şikayetleri ile başvuran hastaya; PSA testi, prostatın büyüklüğünü görmek için ultrasonografi ve idrarın akış hızını görmek için üroflowmetri testi yapıyoruz. Tetkiklerin sonucuna göre, hafif derecedeki prostat büyümesinde ilaç tedavisi önerilir ve hastanın düzenli kontrolleri yapılarak, prostat takip altına alınır. İdrarın çok zayıf yapılması, mesanede boşaltılamayan idrar kalması veya hastanın şikayetlerinin çok olması halinde cerrahi girişim gerekebilir. Cerrahi ya da medikal tedavi kararında Üroflowmetri testinin sağladığı yarar yadsınamayacak kadar fazladır.

Üroflowmetri testi ya da diğer adı ile İşeme Testi, idrar yaparken idrar akışının hızını ve kuvvetini ölçen bir testtir. Mesane fonksiyonunun değerlendirilmesinde veya normal idrar akışında tıkanıklıkların test edilmesinde yardımcı olur. İdrar akış hızı ve süresi ile ilgili ölçümlerin yapıldığı bu test, dünya üzerinde prostat hastalıklarının tanı ve tedavi değerlendirilmesinde en çok kullanılan testlerin başında gelir. İşlem için gerekli idrar sıkışıklığı sağlandıktan sonra mesane tamamen boşalıncaya kadar idrar yapmanız istenir. Bu sırada da bilgisayarlı bir sistem aracılığıyla idrar akımı ölçümünüz yapılır. Prostatın idrar yolunu kapatıp kapatmadığını gösteren oldukça güvenilir bir tanı yöntemidir. Üroloji alanında idrar yaparken zorlanma, kesik kesik idrar yapma durumlarında yapılır. Günümüzde tanı koymaya yardımcı en güvenilir ve uygulanması en basit tetkikdir. Tanı konulduktan sonra hastanın cerrahi veya medikal tedaviye verdiği cevap yine üroflowmetri testi ile takip edilebilmektedir.

Hastanemize alınan son model ve dünya standartlarına uygun bilgisayar ekranına tam entegre Üroflowmetri cihazı ile maksimum akış hızı, maksimum akışa ulaşma süresi, işenen hacim, işeme süresi, akış süresi, ortalama akış hızı, gecikme süresi gibi değerleri doğru şekilde ölçüp hastaya uygun tedaviyi kendisine sunabiliyoruz" dedi

Haber: Hasan Bektaş

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER