© TeknoZil 2022

‘Adli görüntüleme ve biyometri’ temalı konferans sanal ortamda gerçekleştirildi

Sanal gerçeklik teknolojileriyle iş dallarına uygun eğitim modülleri, iş güvenliği simülasyonları ve oyunlaştırma içerikleri sunan Modern Innova tarafından geliştirilen Vemaker platformunda gerçekleştirilen MultiForesee konferansı; adli bilişim uzmanları, fizikçiler, veri analizi ve makine öğrenmesi üzerine çalışan bilgisayar bilimciler ve biyokimyagerleri bir araya getirdi.

Adli görüntülerin ve biyometrik verilerin elde edilmesi ile analizindeki zorlukların ele alındığı konferansta, farklı disiplinlerden araştırmacıların çalışmalarına ve davetli konuşmacılara yer verildi.

Sanal gerçeklik, artırılmış gerçeklik ve karma gerçeklik teknolojileri alanında çözümler sunan Modern Innova; etkinlik, toplantı, kongre ve fuarlar düzenlenebilmesini sağlayan 100 yerli yazılım Vemaker platformuyla kullanıcılarına gerçek yaşama en yakın deneyimi yaşatmaya devam ediyor. 

Her sene düzenlenen MultiForesee konferansı bu yıl Vemaker platformunda gerçekleştirildi. İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü (İYTE) ve İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ)   iş birliğiyle düzenlenen “Adli Görüntüleme ve Biyometri” temasına sahip konferansta; farklı disiplinlerden araştırmacıların çalışmaları yer alırken, davetli konuşmacılar da bu alandaki son gelişmeleri katılımcılarla paylaştı.

Vemaker, tüm dünyadan akademisyenleri buluşturdu

Adli bulguların yenilikçi şekilde görüntülenmesi ve bu bulguların incelenme tekniklerinin geliştirilmesini hedefleyen konferansa tüm dünyadan akademisyenler, bilim insanları ve farklı ülkelerin araştırma departmanlarından adli tıp uzmanları katıldı.

Amaca özel 3 boyutlu alanları ve pek çok sunum araçlarıyla dikkat çeken platformda, etkinlik sırasında; stantlar, koridorlar, sosyal alanlar ve konuşmacı alanları aktif şekilde kullanıldı. Aynı anda toplamda 116 katılımcı konferansta buluşurken, 3 gün süren etkinlikte katılımcılar, öğle arası ve sunum aralarında network yapma şansını da elde ettiler. 

100 yerli bir yazılım olmasıyla dikkat çeken Vemaker platformunda gerçekleştirilen etkinliklere sanal avatarlarıyla katılan katılımcılar, poster alanı olarak dizayn edilen bölgede bilimsel poster sunumlarını da gerçekleştirdiler.  

Katılımcılara gerçek bir yaşam simülasyonu sunuldu

Vemaker platformunun genişlemeye özel bir dünya olduğunun altını çizen Modern Innova Yönetici Ortağı Alper Gökçer, “Platformumuzda gerçekleştirdiğimiz MultiForesee konferansıyla; akademisyen, bilim insanları ve adli tıp uzmanlarını bir araya getirerek katılımcılara gerçek bir yaşam simülasyonu sunduk. Bazı sunumların Zoom platformu üzerinden yapıldığı etkinlikte bu sunumlar Vemaker platformu ile eş zamanlı senkron edilerek yayınlandı. Bu sayede, Zoom üzerindeki konuşmalar konferans salonuna aktarılırken, salondaki sorular da gerçek zamanlı olarak Zoom katılımcılarına aktarıldı. Etkinlik sırasında, ekran ve webcam paylaşımları ile özelleşmiş PDF sunumları gibi Vemaker'ın tüm teknik olanakları kullanıldı. Etkinlik sonrasında düzenlenen ‘after party’le de katılımcılar yorgunluklarını eğlenerek attı” dedi.

Vemaker’ı sosyal bir platform olarak tasarladıklarını belirten Gökçer, “Vemaker adası geliştirilmekte. Kurumlar önümüzdeki dönemde eğitim binaları ile farklı alanlarda sürekli veya dönemsel eğitimler düzenlerken çeşitli workshoplar da organize edebilecekler. Platformumuzun, 7/24 insanların içinde oldukları ve sosyalleşebildikleri bir mecra olmasını hedefliyoruz” şeklinde sözlerinde devam etti.

Kaynak: (BHA) - Beyaz Haber Ajansı

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER