EGİAD Sanayicilerle İstişare ve Değerlendirme Toplantısında Biraraya Geldi
EKONOMİ47 genç sanayici ve işadamının bir araya gelerek kurdukları bir sivil toplum kuruluşu olarak 31 yılı geride bırakan EGİAD Ege Genç İş İnsanları Derneği, üyelerinin üretim ve istihdam açısından ülke ekonomisinde yarattığı katma değerin büyüklüğünden kaynaklanan sanayi gücünü organize ettiği “Sanayiciler Toplantısı” ile bir kez daha kanıtladı. 650’ye yakın üyesinin küçük, orta ve büyük ölçekli işletmelerden oluşan 3.100'e yakın şirketi ve yaklaşık 110.000 kişilik istihdamı ile büyük bir üretim gücünü bünyesinde barındıran kurum, bugün 56’sı sanayiyi içeren üretim kapasitesi ile Ege Bölgesi’nin en önemli iş gücünü temsil etmekte. Üye portföyü içerisinde tekstil, gıda, makina, inşaat, otomotiv, elektrik-elektronik, demir-çelik başta olmak üzere sanayi, tarım ve hizmet sektörlerinden firmalar ile geniş bir yelpazeye hitap eden STK, son olarak hibrit düzende bünyesindeki sanayicilerle istişare ve değerlendirme toplantısında biraraya gelerek talep ve beklentileri belirledi. Toplantı akabinde ‘Nitelikli Eleman ve Mavi Yaka Açığı’, ‘Yeşil Dönüşüm Yol Haritası’, ‘Gümrük Birliği EGİAD Think Tank Raporu’ alanlarında çalışma hazırlanabileceği karara bağlandı.
EGİAD Genel Sekreteri Prof. Dr. Fatih Dalkılıç’ın moderatörlüğünde gerçekleşen toplantıya EGİAD Yönetim Kurulu Başkanı Alp Avni Yelkenbiçer, Başkan Vekilleri Cem Demirci, Fatih Mehmet Sancak, Kaan Özhelvacı, Yönetim Kurulu Üyeleri Yağmur Yarol, Pınar Berberoğlu, Müge Şahin, Erkan Karacar, Can Atik, Sanayi – Dijitalleşme ve Sürdürülebilirlik Komisyonu Başkanı Ceren Sertdemir Yavuz, Komisyon Başkan Vekili Remzi Uslu, EGİAD Üyeleri Nedim Uysal, Baran Kayhan, Mustafa Güres, Serhat Büyükhelvacıgil, Arda Şemsioğlu, Gökmen Yalıcı, Turan Göksan, Açelya Baç, Selçuk Demirok, Burak Güngör, Sezai Kızıltan, Serhan Ceylan katılım gösterdi.
Toplantıda konuşan EGİAD Yönetim Kurulu Başkanı Alp Avni Yelkenbiçer, ülkemizin toplumsal ve ekonomik kalkınmasını sağlayabilmek için tüm sektörlerin senkronize olarak birlikte gelişmesi ve birlikte ilerlemesinin önemine dikkat çekerek, “Ekonomik ve toplumsal kalkınma birlikte hareket ederek gerçekleşen bir gelişimdir. Dolayısıyla sadece belli bir sektörün kalkınması, belli bir sektörün gelişmesi ülkenin gerçek anlamda kalkınmasını ve gelişmesini sağlayamaz. EGİAD, sanayici üyelerinin gelişimi için, sorunlarının yetkili mercilere ulaştırılması amacıyla her daim birlikte çalışmıştır. Dünyanın her alanda artık çok küçük olduğunu ve özellikle pandemi koşullarında iş birliği ve ortak sinerji ile işlerin daha başarılı noktalara ulaşabildiğini görmekteyiz. Biz üyelerimizden, üyelerimiz EGİAD’dan aldığı güç ile çalışmaya devam edecektir. Tüm ekonomik sektörlerle beraber bölgemizin, ülkemizin kalkınmasına, gelişmesine daha çok katkı sağlamanın gayreti içerisindeyiz” dedi.
Sanayi için bilgi ve teknolojinin vazgeçilmez bir unsur olduğunu dile getiren Yelkenbiçer, “Bu nedenle önümüzdeki günlerde çeşitli üniversitelerimizden akademisyenlerin de katılımıyla sanayicilerimiz ile birlikte ekonomik toplantılar gerçekleştirmeyi planlıyoruz. Üniversite sanayi iş birlikleri anlamında özellikle 14. dönemde EGİAD Melekleri olarak gerek patentlerin ticarileşmesi konusunda gerekse sanayicilerimizle Dokuz Eylül Üniversitesi’ndeki akademisyenlerimiz ve bölüm başkanlarımızla buluşturduğumuz toplantılarda bu süreçleri iyi inşa etmeyi başarabildik. Bu iş birliklerini bu sene resmi protokollere döktük. Dokuz Eylül Üniversitesi ve Manisa Celal Bayar Üniversitesi ile iş birliği protokolü imzaladık. Sanayicilerimize nasıl destek olunacağı Kasım ayından itibaren şekillenmiş olacak” dedi.
Sanayi Konseyimizin çalışma grubu adı altında 14. Dönemde başlayan çalışmalarını ileri evrelere taşımayı planladıklarını kaydeden Yelkenbiçer, çalışma grubunun Sanayi Komisyonu olarak faaliyetlere devam etmesinin bunun ilk adımı olduğuna dikkat çekti. Çalışma başlıkları olarak dijitalleşme ve sürdürülebilirlik üzerine hareket ettiklerini vurgulayan Yelkenbiçer, “Sürdürülebilirlik konusunda örnek uygulamalara yer vereceğiz. Dijitalleşme anlamında da işlerimizi dijitale dönüştürmek felsefesiyle hareket etmekteyiz. Bugün burada toplanmamızın sebebi de sizlerin isteklerinizi, EGİAD’dan beklentilerinizi, ihtiyaçlarınızı dinleyebilmek. Buna göre üniversitelerle projelendirme çalışmalarımızı sizlerden gelen ihtiyaçlar doğrultusunda şekillendirebilmek. EBSO ve İZTO öncülüğünde kurulan Model Fabrika ile de gerçekleştirdiğimiz iş birliğini sanayicilerimize yol haritası sunmak üzere işleme koyacağız” dedi.
Sanayi Komisyonu Başkanı Ceren Sertdemir Yavuz ise, sanayi komisyonu olarak gerçekleştirecekleri faaliyetleri dile getirerek, “Özellikle sanayiciler arasında ‘Ortak Satın Alma Platformu’ ile yine sanayiciler arasında ‘Bilgi İletişim Ağı’ kurmayı hedefliyoruz. Böylece sanayici üyeler alışveriş için birbirlerinden tedarik zinciri oluşturabilecekler” dedi.
Kaynak: (BHA) - Beyaz Haber Ajansı
İlginizi Çekebilir