© TeknoZil 2022

İnternet Vergisine Yüzde 50 Zam

İnternet bağlantısına da yansıyan Özel iletişim Vergisi’ne zam geliyor.

2018’de motorlu taşıtlar vergisine yapılacak @ zamdan sonra diğer kalemlerde yapılan artışlar da ortaya çıkmaya devam ediyor. Bu zamlardan biri de telekomünikasyon sektörüne etki eden özel iletişim vergisi. Daha önce farklı alanlarda %, ve %5 olarak ödenen Özel İletişim Vergisi, 2018’den itibaren %7.5 olarak standart hale getirilecek.

Halihazırda cep telefonu şebekesinden ve SMS hizmetlerinden alınan ÖİV oranı %. Sabit telefon hatlarından alınan ÖİV ise seviyesinde. Öte yandan devletin en büyük ÖİV kazancını elde ettiği İnternet erişim hizmetindeki ÖİV \ivarında. 2018 yılında bütçe gelirlerini artırmak isteyen Maliye, İnternet erişimindeki vergiye P zam yaparak bu oranı %7.5’a çıkaracağını açıkladı.

Yurt dışı fiyatları düşebilir

Öte yandan daha önce vatandaşların yurt dışında kullandığı İnternet’ten de vergi alan maliye, yeni düzenleme ile buna bir son veriyor. Yeni düzenleme ile birlikte yurt dışı telefon görüşmeleri veya İnternet kullanımı artık KDV ve ÖİV’den muaf olacak. Bu bağlamda operatörlerin günlük 14.90 TL’ye sunduğu yurt dışı dolaşım hizmetlerinde % civarında bir fiyat indirimi beklenebilir.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER