İstanbul
DOLAR34
EURO37
ALTIN2730

Köylerden Emlak Vergisi Alınacak mı?

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Köylerden Emlak Vergisi Alınacak mı?
Torba Yasa Sorunları Çözecek

AK Parti Trabzon Milletvekili Av. Ayşe Sula Köseoğlu, ‘Torba Yasa’ olarak nitelendirilen ve TBMM’de kabul edilen 7061 sayılı ‘Bazı Vergi Kanunları ile Diğer Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun’la ilgili açıklamalarda bulundu. Köseoğlu, Torba Yasanın mevzuattan kaynaklanan birçok sorunu çözeceğini belirtti.

Milletvekili Köseoğlu, uzun soluklu bir çalışmanın ardından kabul edilen yeni kanunun, çok kapsamlı olduğunu söyledi. Düzenlemelerin mevzuattan kaynaklanan sorunlar ile kamu kurum ve kuruluşların işleyişinde ortaya çıkan sorunlara çözüm getirerek, hem vatandaşları hem hizmet sunan kurum ve kuruluşları rahatlatacağını dile getiren Köseoğlu şunları söyledi: “Yeni düzenlemedeki ağırlığı vergi kanunlarındaki değişiklikler oluşturuyor. Konuşma, internet, yayıncılık gibi haberleşme hizmetlerinde farklı olan özel iletişim vergisi oranları her bir hizmet için yüzde 7,5 olarak aynı oranda belirlendi. Bekâr ve çocuksuz asgari ücretlilere alacakları rakam bin 404 liraya tamamlanacak şekilde ilave asgari geçim indirimi eklenecek. Gelir Vergisi Kanununda yapılan düzenleme ile gayrimenkul sermaye iratlarına yönelik mükelleflerin gerçek giderlerine karşılık olmak üzere hasılatının yüzde 25'i oranında uygulanan götürü gider oranı yüzde 15'e düşürülecek. Kurumlar Vergisi 2018, 2019 ve 2020 yılları için yüzde 22 uygulanacak. Engelliler için ÖTV muafiyeti, hesaplanması gereken ÖTV ile diğer her türlü vergiler dâhil bedeli 200 bin lirayı aşmayan araçlar için uygulanacak ve motor silindir hacmine bakılmaksızın, bu araçlar istisna kapsamına alınacak.”

TORBA YASADA NELER VAR?

Köseoğlu, Torba Yasadaki yeni düzenlemeleri şöyle özetledi:

“Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV); Araçlarda için uygulanacak yeniden değerleme oranı, 1300 cc altı araçlar için yüzde 15, 1300 cc üstü araçlar için ise yüzde 25 olacak. MTV 1300 cc ve aşağısı araçlar için; fiyatı 40 bin lirayı aşmayanlarda 743 lira, fiyatı 40-70 bin lira olanlarda 817 lira, fiyatı 70 bin lirayı aşanlarda 892 lira olarak uygulanacak.

İleri Saat Uygulaması; Bakanlar Kurulu, bir saati aşmamak kaydıyla ileri saat uygulaması yapmaya yetkili olacak.

Emlak Vergilerine Sınırlama; Emlak vergileri, 2017 yılında uygulanan birim değerlerin belirli bir yüzdesini geçmeyecek.

Şehit ve Gazi Yakınları için uygulanan; Terörle Mücadele Kanunu kapsamında istihdam hakkı bulunan hak sahipleri için yaş sınırı uygulaması kaldırıldı. Artık yaş sınırı aranmaksızın Şehit ve Gazi yakınları bu haktan yararlanacak.

Terörle mücadele sırasında yaralanan vazife malulleri ile Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz 2016'daki darbe girişiminin bastırılmasında yaralanan ilköğretim, ortaokul ve ilkokul mezunları, hizmetli yerine memur kadrosuna atanabilecek.

Turizm Yatırımlarına Kolaylık; Turizm yatırımcıları kira sürelerini 49 yıla uzatabilecek, isterlerse tesislerin olduğu yerleri satın alabilecek.

Köylerde Emlak Vergisi; Tüzel kişiliği kaldırılan köylerde emlak vergisi, vergi, harç ve katılım paylarının alınması, 31 Aralık 2017'den 31 Aralık 2020'ye ertelenecek.

Sokak Lambaları Bakım ve Onarımı; Elektrik dağıtım şirketlerinin, genel aydınlatma kapsamında tespit edilen yanmayan sokak aydınlatmalarının tamiri için belli bir süre süre verilecek. Bu süre içerisinde onarım gerçekleşmez ise her bir aydınlatma için 500 TL ceza kesilecek.

Kişisel Verileri Koruma Uzmanları Alınacak; Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavından en az yetmiş puan almış olmak ve atama tarihi itibarıyla kırk yaşından gün almamış olmak kaydıyla, bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihten itibaren bir yıl içinde Kişisel Verileri Koruma Uzmanı olarak atanabilecekler.”

Anahtar Kelimeler:
Unutulmaya yüz tutmuş meyve çeşitleri Trabzon Botanik’te yer alacakÖnceki Haber

Unutulmaya yüz tutmuş meyve çeşitleri Tr...

Karalahana Çorbası Nasıl Yapılır?Sonraki Haber

Karalahana Çorbası Nasıl Yapılır?

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar