İstanbul
DOLAR34
EURO37
ALTIN2730

Trabzonspor'da 100 milyon kasada kaldı!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Trabzonspor'da 100 milyon kasada kaldı!
Trabzonspor devre arasında Onur Kıvrak, Burak Yılmaz, Juraj Kucka, Mustafa Akbaş ve Zeki Yavru ile yollarını ayırırken bu isimlerin yerine FİFA’dan gelen tranfser yasağı nedeniyle her hangi bir takviye yapamadı.

Devre arasından hemen önce ise Esteban’da takımdan ayrılarak FİFA’ya başvurdu...  Bordo-Mavililer devre arasında A takımdan 6 isimle yollarını ayırınca oyuncu maaşlarında da önemli bir ekonomik olarak rahatlama sürecine girdi.

BURAK YILMAZ, BEŞİKTAŞ’A GİTTİ

Burak Yılmaz’ı Beşiktaş’a göndererek çok ağır sözleşme şartlarından kurtulan Bordo Mavililerin kasasında kalacak para hesaplandığında dikkat çeken durum ortaya çıkıyor.  Burak Yılmaz bilindiği üzere Trabzonspor’a 3,5 milyon Euro yıllık maaşla transfer olmuştu.  Trabzonspor bu bedelin 2 milyon 400 bin Euro’sunu  öderken, geri kalanında golcü oyuncu ile sorunlar yaşamış ve Beşiktaş’a transferinin önü açılmıştı.

BURAK YILMAZ’DAN 40 MİLYON TL KALDI..  

Burak Yılmaz sadece maaşlarıyla değil aldığı bonuslarla da Trabzonspor camiasının gündemini sürekli meşgul etti.  Şuan ki kur üzerinden hesaplandığında,  Burak 10 gol atsaydı 300 bin Euro : 1.800.00 TL Müsabakaların P’sinde forma giyseydi : 200 bin Euro : 1.240.000 TL Avrupa Kupalarına katılsaydı 1.500.000 Euro 9 Milyon 300 bin TL alacaktı.  Burak Yılmaz’ın kalan 1,5 yıllık ücreti 4.250.000 Euro 26.560.00 TL Maç başı ve puan başına bonuslar  göz önüne  alındığında oyuncunun toplam bonuslarının 1 milyon Euro’yu geçtiği görülüyor. Trabzonspor Burak transferi ile toplamda 40 Milyon TL’lik bir maliyeti de kasasında bıraktı...

ONUR’DAN 20 MİLYON TL

Trabzonspor’un kadrosundan gönderdiği bir diğer isim olan eski Kaptanı Onur Recep Kıvrak’ın sözleşme detayları Burak Yılmaz gibi tam bilinmezken,  KAP açıklamalarına göre Bordo Mavililer deneyimli oyuncuya yılda 2 milyon 250 bin Euro ödeme gerçekleştiriyordu.  Trabzonspor’da 1,5 yıl daha sözleşmesi bulunan Onur Kıvrak’ın 3 milyon 375 bin Euro daha kazanacaktı. Bu ücret yaklaşık 20 milyon TL’ye karşılık geliyor.  

KUCKA’DAN 38 MİLYON TL

Bordo Mavililer de toplamda 111 milyon TL maliyetle transfer edilen Juraj Kucka’da ise kasasında hatırı sayılır bir miktar kaldı.  Trabzonspor’un yıllık 2 milyon 250 bin Euro ödediği Kucka’nın bonusları ise söyle oluşmuştu. Şuan ki kur üzerinden hesaplandığında,  1,5 milyon Euro imza parası: 9 Milyon 300 bin TL 1,5 milyon Euro imaj bedeli : 9 Milyon 300 bin TL 1,5 yıl sözleşme bedeli 3 milyon 375 bin Euro : 20 milyon TL  Trabzonspor Kukca transferi ile toplamda 38 Milyon 600 bin TL’lik bir maliyeti de kasasında bıraktı...  Kucka’nın gelecekte Trabzonspor’dan kazanacağı ücretler, dün KAP’a yapılan açıklamaya göre yeni transfer olduğu Parma kulübünün vereceği Sözleşme Fesih Bedelinden ödenecek...  

AKBAŞ’TAN 1 MİLYON 375 BİN TL

Trabzonspor’un kadrosundan gönderdiği bir diğer isim olan Mustafa Akbaş’ta ise 1 Milyon 375 bin TL’lik bir meblağı kasasında tuttu. Sözleşmesi güncellenerek uzatılan Mustafa Akbaş 2018-19 sezonu için Trabzonspor’dan 2 milyon 750 bin TL kazanacaktı. Yarım dönem forma giyen Mustafa’ya Trabzonspor, devam etseydi 1 milyon 375 bin TL daha ödeyecekti.  

100 MİLYON TL KASADA KALDI

Yapılan bu operasyonlar sonrasında Bordo Mavililer Burak’tan 40, Onur’dan 20, Kucka’dan 38. 600, Akbaş’tan 1.375 Milyon TL’yi kasasında bıraktı.  Toplamda ödemesi gereken yaklaşık 100 milyon TL’de kasasında kalmış oldu.  Trabzonspor’da Zeki Yavru ise bilindiği üzere maç başı ücret alıyordu...  

35 MİLYON EURO’DAN 15’E DÜŞTÜ

Ahmet Ağaoğlu ve ekibi  yaptığı bu operasyonlar ve yönetimsel faaliyetler sonucunda 35 milyon Euro olan futbolcu maaş bütçesini 20 milyon Euro daha düşürerek 15 milyon Euro’ya çekti.  Bordo Mavililer böylelikle mevcut oyuncu grubuna ödeme yapma konusunda elini güçlendirirken kadroya FİFA’dan gelen transfer yasağı nedeniyle mecburen alt yapıdan takviyeler gerçekleştirdi.  

SADECE OLCAY KALDI...  

Trabzonspor 6 oyuncuyu kadrosundan ayırırken geriye sadece Beşiktaş’tan transfer edilen Olcay Şahan kaldı. Trabzonspor’da kadro dışı kalan Olcay ile görüşmelerin sürdüğü önümüzdeki günlerde yeni gelişmelerin yaşanabileceği kaydediliyor.

Kaynak: 61saat
 

Anahtar Kelimeler:
Vali Ustaoğlu’ndan Hayrat İlçesine ZiyaretÖnceki Haber

Vali Ustaoğlu’ndan Hayrat İlçesine Ziyar...

Şenol Güneş, Tolga'ya üzülmüş!Sonraki Haber

Şenol Güneş, Tolga'ya üzülmüş!

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar