İstanbul
DOLAR34
EURO37
ALTIN2730

Vücuttaki İltihabı Atan Besinler ile Temizlenin!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Vücuttaki İltihabı Atan Besinler ile Temizlenin!

Vücudunuzdaki iltihaplardan kurtulmak için bu besinleri kullanmalısınız.Vücuttaki iltihaplar hafife alınmamalıdır, ilerleyen zamanlarda ciddi sorunlara sebep olabilir. Siroz, çölyak ve eklem hastalıkları başlıca rahatsızlıklardır. İşte iltihaplara karşı en etkili besinler

1-) Zerdeçal.:Turuncu renkteki zedeçalda kurkumin maddesi bulunur, bu maddenin en büyük özelliği antioksidandır ve vücuttaki histamin seviyelerini düşürür. Böylece iltihapları azaltır, iltihapların giderilmesine yardımcı olur.

2-) Zencefil:Zencefilde ağrı kesici ve iltihapları giderici etki sağlayan 4 bileşen bulunmaktadır. Bunlar; Gingerol,  Paradol, Shogaol ve Zingeron’dir. Bu maddeler vücuttaki ağrıyı tetikleyen prostaglandin adlı yağ asitinin azaltılmasına yardımcı olur.

3-) Cayenne Biberi:Cayenne biberi adlı bu bitkinin içerisinde bulunan kapsaisin ile artrit ve diğer bütün iltihaplara karşı etkilidir, COX-2 adlı enzimi engeller.

4-) Fesleğen:Fesleğen bitkisi iltihapla savaşta öne çıkan bitkilerdendir. Öjenol adı verilen bir bileşeni ile iltihap giderici etki sağlar.

5-) Ak Söğüt Kabuğu:Ak söğütün kabuğunda bulunan, salisin adı verilen madde aspirin özelliğindedir ve ağrı kesici, iltihap giderici özelliklerine sahiptir. Doğal aspirindir ve aspirinden daha uzun süre etkide bulunur.

6-) Oregano:Oreganon bitkisinin içerdiği polifenol ve bioflavanoid maddeleri ile vücuda zararlı maddelere karşı etkilidir. Vücuttaki serbest radikal adı verilen maddelere karşı etki eder. Hücrelerinizde serbest radikal hareketi ne kadar az olursa iltihaplar da o ölçüde az zararlı olur.7-) Sarımsak:Doğal bir antibiyotik görevi gören sarımsak, sülfür içeriği sayesinde iltihapları giderici bir özelliktedir. Aynı özellikleri ile kalp hastalıklarına ve zararlı mikroplara karşı etkilidir.

Isırgan Otu: Isırgan otu vücuttaki toksinleri atmada böbreklere yardımcı olur. Böylece vücuttaki iltihaba sevep olan kimyasallar azalır ve ağrı kesici etkisi olur.


Akyazı Stadı Çöküyor mu?Önceki Haber

Akyazı Stadı Çöküyor mu?

Her Evde Olan Şekerin 10 Farklı Kullanım AlanıSonraki Haber

Her Evde Olan Şekerin 10 Farklı Kullanım...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar