17 Şubat Akçaabat’ın Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 104. Yıldönümü etkinlikleri başladı.
Akçaabat Belediyesince düzenlenen 17 Şubat Akçaabat’ın Düşman İşgalinden kurtuluşunun 104. Yıldönümü etkinlikleri kapsamında ‘Dart Turnuvası’ başladı.
Toplamda üç gün devam edecek olan Dart Turnuvasına erkek-kadın kategorisinde büyükler, gençler ve yıldızlar gruplarında 111 kişi başvurdu.
Akçaabat Belediyesi Gençlik Merkezinde düzenlenen ve başlangıç atışlarının yapıldığı programa Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim ve belediye daire amirleri katıldı. Dart Turnuvasında dereceye giren sporculara ödülleri 17 Şubat Akçaabat’ın Düşman işgalinden Kurtuluş Yıldönümü programında verilecek.
Katılımcıların hazır bulunduğu Dart Turnuvası’nda düşüncelerini dile getiren Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, “Akçaabat spor şehirlerinin en önemli merkezlerinden biridir. İlçemizde yediden yetmişe herkes sporun çeşitli dallarıyla ilgilenmektedir. Biz de belediye olarak vatandaşlarımızı birçok spor branşlarıyla buluşturuyor ve sportif faaliyetleri destekliyoruz. Akçaabat’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 104. Yılı münasebetiyle Dart Turnuvası düzenledik. Turnuvaya vatandaşlarımız büyük ilgi gösterdi. Hedefi tam 12’den vurmanız temennisiyle tüm yarışmacılara yürekten başarılar diliyorum.” Dedi.
Trabzon Vilayetinde Savaş Ve Göç (1914-1918)’ Konulu Konferans Düzenlendi
Akçaabat’ın Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 104. Yıldönümü münasebetiyle Erol Günaydın Sanat Merkezi’nde ‘Trabzon Vilayetinde Savaş ve Göç (1914-1918)’ konulu konferans düzenlendi.
Akçaabat Belediyesi tarafından düzenlenen konferansa Akçaabat Belediyesi Başkan Yardımcısı Serkan Özdemir, Akçaabat Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Engin Uzun, belediye daire amirleri, okul müdürleri, öğretmenler ve çok sayıda öğrenci katıldı.
Trabzon Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Rahmi Çiçek’in konuşmacı olduğu konferansta savaş yıllarında Akçaabat’ın durumu, savaşta yaşananlar, şehrin savunması, göç olayları, göç sebebiyle azalan nüfus, göç ederken yaşananlar ve Akçaabat’tan göç edenlerin izlediği güzergah gibi konular anlatıldı.
Konferans, katılımcıların soruları ve cevaplarla sona erdi. Konferans sonunda duygu ve düşüncelerini dile getiren Akçaabat Belediyesi Başkan Yardımcısı Serkan Özdemir, “Trabzon Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Rahmi Çiçek’e bilgi paylaşımından dolayı teşekkür ediyorum. Akıcı ve etkileyici üslubuyla bizi savaş yıllarına götürdü. Savaş, tek başına çok büyük ve zor bir olay. Savaşın üzerine bir de göç eklenince o yıllarda insanların yaşadıkları zorluklar kat kat artıyor. O dönmelerde genç erkek nüfus cephedeydi. Çocuklar, kadınlar ve yaşlılar geride kalanlardı ve göç etmek zorundaydılar. İnsanların yerinden yurdundan, vatanından toprağından ayrılmak zorunda kalması hangi açıdan bakarsanız bakın zordur. Vatanımızın her karışı büyük fedakarlıklar ve mücadelelerle elde edildi; korundu. O dönemlerde savaşarak cephede koruduğumuz vatanımızı günümüzde çok okuyarak, bilime ve teknolojik gelişmelere önem vererek korumalıyız. Gençler, gelecek size emanettir.” Dedi.
Akçaabat Belediye Başkan Yardımcısı Serkan Özdemir, konuşmasının ardından Trabzon Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Rahmi Çiçek’e plaket takdim etti.
17 Şubat Akçaabat’ın düşman İşgalinden Kurtuluşunun 104. Yıldönümü etkinlikleri Akçaabat Belediyesi Resim Galerisi'nde yapılacak olan resim sergisiyle devam edecek.
Yorum Yazın