Alternatif Bank, dış ticaretin finansmanında ortaya koyduğu başarılı performans ve müşterilerine yarattığı değerle, Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası’nın (EBRD) Dış Ticaret Programı kapsamında, “Türkiye’nin En Aktif Kullanıcısı” seçildi. Banka bu ödüle, Türkiye’nin dış ticaret hacmine yaptığı katkılar ve program kapsamında belirlenen limitleri en üst seviyede kullandırmasıyla üst üste 4. kez layık görüldü.
Alternatif Bank, 2017 yılında dâhil olduğu Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) tarafından ‘Dış Ticaret Programı’ kapsamında bir kez daha “Türkiye’nin En Aktif Kullanıcısı” ödülüne layık görüldü. Ödül töreni, 30 Haziran’da düzenlenen EBRD'nin 30. Yıllık Toplantısı ve İş Forumu’nun Dış Ticaret Programı Bilgilendirme Oturumu’nda online olarak gerçekleşti. Alternatif Bank, stratejik önceliği olarak gördüğü dış ticaret alanında, ihracatçı firmalara her yıl sürekli artırdığı kredi desteğinin yanında uzmanlığıyla da rehberlik ederek başarılı bir performans ortaya koyarken, söz konusu programı aktif ve efektif bir şekilde kullanarak 2018’den bu yana ödülün üst üste 4. kez sahibi oldu. Banka EBRD Dış Ticaret Programı kapsamında 2020 yılında 185 milyon dolarlık işlem gerçekleştirdi.
Alternatif Bank Genel Müdürü Kaan Gür, konuyla ilgili yaptığı değerlendirmede; “Ülke ekonomimizin sürdürülebilir büyümesinde dış ticaret, özellikle de ihracat son derece önemli rol oynuyor. Bu anlamda 2021 yılı itibarıyla ihracatta üst üste her ay gördüğümüz hızlı büyümeden son derece mutluyuz. Aşılama sürecinin katkısıyla, aylık ihracat ortalamamızın pandemi öncesi dönemi yakaladığını, hatta geçtiğini görüyoruz. Biz de Alternatif Bank olarak dış ticareti önceliğimiz kabul ediyor, dış ticaret müşterilerimizi finansal açıdan ve danışman bankacılık vizyonumuzla en üst seviyede desteklemeye devam ediyoruz. Bu alanda en büyük dayanağımız da yüksek yetkinliğe sahip alanında uzman ekibimiz. Rakamsal boyutta bakacak olursak, bankamızın finanse ettiği ihracat miktarı bu yılın ilk 5 ayında geçen yıla kıyasla 33 arttı ve 600 milyon dolar seviyesine ulaştı. Dış ticaret finansmanındaki toplam hacmimize baktığımızda ise geçtiğimiz yıla göre yaklaşık 30’luk bir artışla 1,5 milyar doları aştık. EBRD ile süregelen verimli iş birliğimiz, son yıllarda dış ticarette gösterdiğimiz istikrarlı gelişimimizi perçinlemesi açısından ayrı bir önem taşıyor. EBRD’nin Dış Ticaret Programı’na 2017’de dâhil olduk ve 2018 yılından bu yana program kapsamında belirlenen limitleri ülkemizde en hızlı ve verimli şekilde reel sektörle buluşturan banka olmaya devam ediyoruz. Bu performansımız sayesinde, EBRD tarafından üst üste 4 yıldır ‘Türkiye’nin En Aktif Kullanıcısı’ seçilmenin gururunu yaşıyoruz. Bu ödül uluslararası kurumların bankamıza duyduğu güvenin yanı sıra, bankamızın dış ticaretteki deneyimini ve başarısını tescillemesi açısında da bizim için ayrı bir değer taşıyor. Hedefimiz ‘danışman ve basiretli bankacılık’ anlayışımızla, ülkemiz ekonomisine ve ihracatçılarımıza her yıl artan bir hacimle desteğimizi sürdürmek.” dedi.
Bankanın dış ticarete destek çalışmaları hakkında da bilgi veren Kaan Gür, “İhracatçılarımıza finansman açısından olduğu kadar bilgiyle donanmaları için de destek sağlıyoruz. İşinde uzman olan kadromuzun bilgisini ve deneyimini ‘Dış Ticaret Danışman Hattı’ aracılığıyla müşterimiz olsun veya olmasın bu alanda faaliyet gösteren tüm firmalarla paylaşıyoruz. Bunun dışında ihracatçı birlikleriyle veya şubelerimiz nezdinde gerçekleştirdiğimiz ‘Dış Ticaret Eğitim Seminerleri’nde firmaların ihracat süreçlerinde karşılaşılabilecek riskleri ve çözümleri aktarıyoruz. Önümüzdeki dönemde de benzer desteklerimizi artırarak, dış ticaretin ve ihracatçının her zaman destekçisi olmayı sürdüreceğiz.” şeklinde konuştu.
Kaynak: (BHA) - Beyaz Haber Ajansı
Yorum Yazın