Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Akyazı’da yapımı devam eden şehir hastanesi inşaatında incelemelerde bulundu.
Şehir hastanesi inşaatını ziyaret eden Başkan Genç, “Şehir hastanesi Doğu Karadeniz Bölgesi’ne sağlık sektöründe tek seferde yapılan en büyük yatırım. Öncelikle bunun bilincinde olmalıyız ve şehrimiz için ne kadar değerli olduğunu çok iyi idrak etmeliyiz. Tamamlanmasıyla birlikte Trabzon bölgenin sağlık üssü olma konumunu daha da pekiştirecek. Diğer yandan şehir hastanesinin son yıllarda gelişme trendinde olan sağlık turizmine de ciddi manada katkı yapacağını düşünüyorum.” dedi.
Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Akyazı’da yapımı devam eden şehir hastanesi inşaatında incelemelerde bulundu.
“4350 ADET FORE KAZIK ÇAKILACAK”
Başkan Genç, şehir hastanesi Proje Müdürü İnşaat Yüksek Mühendisi Toygun Keskin’den şehir hastanesiyle ilgili bilgi aldı. Şehir hastanesinin toplamda 900 yataklı olacağını belirten Proje Müdürü Toygun Keskin hastaneyle ilgili şu bilgileri aktardı: “Şehir hastanemiz çok kompleks bir yapı. Bünyesinde pek çok ünite mevcut… Prestij projesi olarak tasarladığımız hastanemizde; 206 yataklı genel hastane, 146 yataklı kadın doğum hastanesi, 161 yataklı onkoloji hastanesi, 151 yataklı KVC hastanesi, 33 adet ameliyathane, 171 Yataklı erişkin yoğun bakım, 65 yataklı yeni doğan yoğun bakım ünitesi bulunacak. Toplamda 900 yatak kapasiteli olacak şekilde hastanemizi planladık. Şu ana kadar zemine 550 adet fore kazık çakıldı. Toplamda ise 4350 adet kazık çakılacak.”
“SAĞLIK ALTYAPISI GELİŞTİ”
Şehir hastaneleri sayesinde kovid-19 salgın sürecinde Türkiye’de hastanelerde yığılmalarının önüne geçildiğini ifade eden Başkan Genç, “Şehir Hastanesi, Trabzon’a ve bölgeye sağlık alanında yapılacak olan en büyük proje. Sağlıkta konforu ve kaliteyi yakaladığımız modern şehir hastaneleriyle birlikte ülkemiz Avrupa ülkeleriyle bile kıyaslanamayacak ölçüde sağlık altyapısını geliştirdi. Birçok şehirde hizmete açılan şehir hastaneleriyle, Türkiye’ye sağlık alanında adeta çağ atladı. Kovid-19 salgınında şehir hastanelerinin önemini bir kez daha bütün açıklığıyla ortaya çıktı. Şu anda ülkemizde 12 adet şehir hastanesi faaliyette. Şehir hastanelerinin 10 tanesi de yapım aşamasında. Son teknolojiyle donatılmış, çağın bütün ihtiyaçlarına cevap verebilecek altyapıya sahip olan şehir hastanelerinden bir tanesinin şehrimize yapılacak olması son derece önemli bir konu. Şehrimizin prestij projesi ve aynı zamanda çok büyük bir kazanım.” dedi.
“VATANDAŞLARIN FARKLI HASTANELERE GİTMESİ GEREKMEYECEK”
Bütün dünyayı etkisi altına alan Kovid-19 salgın sürecinde böyle bir hastanenin Trabzon’da inşa edilmesinin çok anlamlı olduğunu vurgulayan Başkan Genç, “Trabzon son yıllarda yapılan sağlık yatırımlarıyla bölgenin sağlık üssü olma yolunda hızla ilerliyor. KTÜ Farabi Hastanesi, Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Ahi Evren ve diğer hastanelerimizle birlikte 900 yatak kapasiteli şehir hastanemiz ciddi oranda yatak sayımızı artıracak. Zaten bölge illerinin sağlık üssü olan Trabzon’un bu konumu daha da pekişecek. Diğer yandan şehir hastanesi kentimiz için ciddi bir istihdam ve ekonomi demek. Bütün dünyayı etkisi altına almış olan pandemi sürecinde böyle bir hastanenin Trabzon’a kazandırılacak olmasını çok anlamlı buluyorum. Şehir hastanesiyle vatandaşlarımız her türlü sağlık sorunlarıyla ilgili konular için farklı hastanelere gitmek zorunda kalmayacak.” ifadelerine yer verdi.
Yorum Yazın