İstanbul
DOLAR34
EURO37
ALTIN2730

Bayram ikramiyesi ne zaman verilecek? Emekliye bayram ikramiyesi ne kadar oldu?

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Bayram ikramiyesi ne zaman verilecek? Emekliye bayram ikramiyesi ne kadar oldu?
Bayram ikramiyesi konusunda atılacak adımlar milyonlarca emekli tarafından merakla bekleniyor. Ramazan ve Kurban Bayramları öncesinde yatırılan 1000 Türk Lirası bayram ikramiyesine zamn beklenirken, bu beklentinin karşılanıp karşılanmayacağı konusunda ise henüz açıklama yapılmadı. Uygulama mevcut haliyle devam ederse emeklilere toplamda 2 bin Türk Lirası ikramiye verilecek.

Milyonlarca emekliyi ilgilendiren 1.000 TL'lik bayram ikramiyelerinin ödeme tarihi belli oldu. Toplam 13.1 milyon emekliye ödenecek bayram ikramiyeleri mayıs ayının ilk haftası hesaplara yatırılacak. NTV'nin haberine göre, Kurban Bayramı ikramiyesinin de 12-16 Temmuz tarihlerinde yatırılması bekleniyor.

Ramazan Bayramı'nın birinci günü bu yıl 13 Mayıs tarihine denk geliyor. Sosyal Güvenlik Kurumu bayram ikramiyelerini bu tarihten bir hafta önce (6 Mayıs) hesaplara yatırmak için çalışmalara başladı.

SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı emeklilerinin ikramiyelerinin aynı gün ödenmesi bekleniyor. Türkiye'de, 8.2 milyon işçi, 2.6 milyon Bağ-Kur ve 2.3 milyon memur emeklisi olmak üzere 13.1 milyon emekli bulunuyor. İdari izin kararıyla 3.5 gün olması beklenen bayram tatili başlamadan önce ikramiyeler hesaplara yatırılmış olacak.

TÜM EMEK DER'den bayram ikramiyesi mektubu

Tüm İşçi Emeklileri Dul ve Yetileri Derneği bayram ikramiyeleri konusunda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a bir mektup gönderdi.

TÜM EMEK DER Genel Başkanı Satılmış Çalışkan'ın imzasını taşıyan mektupta bayrak ikramiyelerinin artırılması ve asgari ücret artışına endekslenmesi talep edildi.

Mektupta şu ifadelere yer verildi:

" Sayın Cumhurbaşkanım;

 Emeklilere 18 Mayıs 2018 yılı T.C. Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile emeklilere bin TL olarak verilen bayram ikramiyelerimiz 6 dönemdir aynı miktarda ödenmekte o gün için ufakta olsa bir kurban alına bilirken bugün maalesef kurbanın dörtte biri alınamaz duruma gelinmiştir.

Biz yaşlı emekli insanlar olarak, dini vecibelerimizi yerine getiremediğimizde büyük bir mahcubiyet ve üzüntü duymaktayız. Bayram günü sevinçli, güler yüzlü olmamız gerekirken bayramımızı kutlamaya gelen çocuklarımızı ve torunlarımızı mahcup karşılamaktayız.

Sayın Cumhurbaşkanım % 70 ’i asgari ücret altında bir aylıkla geçim ve hayat mücadelesi veren yaşlı vatandaşların bayram ikramiyesi ödeneklerinin makul bir seviyeye çekilerek yıllık artışlarının da asgari ücret artışlarına endekslenmesini için gereğini zatıâlinizin emir ve müsaadelerinize arz ve talep ederiz.

Saygılarımızla"

Anahtar Kelimeler:
Abdullah Avcı maçın ardından konuştuÖnceki Haber

Abdullah Avcı maçın ardından konuştu

İbrahim Onur Topaloğlu: Bu Malzemeyle Bu KadarSonraki Haber

İbrahim Onur Topaloğlu: Bu Malzemeyle Bu...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar