İstanbul
DOLAR32
EURO35
ALTIN2450

ÇEKÜL Kentler Çocuklarındır: Gaziantep Eğitim Programı 2023-2024 yılını başarıyla tamamladı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
ÇEKÜL Kentler Çocuklarındır: Gaziantep Eğitim Programı 2023-2024 yılını başarıyla tamamladı
ÇEKÜL Bilgi Ağacı Uzmanlarının kurguladığı” Kentler Çocuklarındır Eğitim Programı”, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ve Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürlüğü desteğiyle, Gaziantep'te çocukları eğlenerek öğrenme ve kültürel miras bilinciyle buluşturdu. Başarıyla biten programın sertifika törenine Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, İl Milli Eğitim Müdürü Yasin Tepe, Gaziantep ÇEKÜL Eğitim Gönüllüleri, Gaziantep ÇEKÜL Temsilcisi, Gaziantep Metin Sözen Eğitim ve Kültür Merkezi çalışanları katıldı.

ÇEKÜL Vakfı tarafından 2003 yılında başlatılan ve uzun yıllar devam eden “ÇEKÜL Kentler Çocuklarındır Eğitim Programı”, 2023 Nisan ayında ÇEKÜL Bilgi Ağacı uzmanları tarafından yeniden kurgulandı. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ve Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün desteği ile gerçekleştirilen program, Gaziantep ÇEKÜL Eğitim Gönüllüleri ve Gaziantep Metin Sözen Eğitim ve Kültür Merkezi çalışanlarının katkılarıyla başarılı bir şekilde uygulandı.

Projenin amacı, dezavantajlı bölgelerdeki çocuklarla kentteki eğitim gönüllülerini bir araya getirerek, çocukların güven duygularını güçlendirmek, eğlenerek öğrenmelerini sağlamak ve kentin doğal ve kültürel miras değerleri hakkında bilinçlendirmektir. İmece kültürünün destekleyici ve birleştirici gücünü kullanarak, Gaziantep’teki çocuklara ulaşmada kolaylaştırıcı bir rol üstlenen program, doğa-kültür-insan ekseninde keşif süreci olmayı başarıyla sürdürüyor.

Bu yıl, Emine Mustafa Humanızlı İlkokulu ve Yenice İlkokulu'ndan toplam 204 öğrenci ve 7 öğretmen, Gaziantep ÇEKÜL Eğitim Gönüllüleri'nin desteğiyle programa katıldı. Program, başladığı ilk günden itibaren 1335 öğrenci ile buluştu.

Sertifikalar takdim edildi

28 Mayıs 2024 tarihinde Yenice İlkokulu'nda ve 11 Haziran 2024'te Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu'nda gerçekleştirilen sertifika törenleri ile öğrenci ve eğitmenlere sertifikaları takdim edildi. 11 Haziran'daki törene Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, İl Milli Eğitim Müdürü Yasin Tepe, Gaziantep ÇEKÜL Eğitim Gönüllüleri ve Gaziantep Metin Sözen Eğitim ve Kültür Merkezi çalışanları katıldı.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, törende yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Bizi biz yapan değerleri, kentlerin nasıl çocukların olacağını, eğlenerek öğrenmeyi sağlayan bir proje oldu. Bilim dünyası ‘7 yaş çok geç, 6 yaş altın çağ’ diyor. Aileler bizim ilk mektebimiz. İnsani değerleri aileden öğreniyoruz. Çevreyi korumak ve çocuklarımızı yetiştirmek çok önemli. Proje kapsamında ‘kentler çocuklarındır’ diyerek, önce çevreyi temiz tutacağız. Yarınlarda çok daha güzel bir dünya istiyorsak, çocuklarımızı en iyi şekilde yetiştirmemiz gerekiyor.”

İl Milli Eğitim Müdürü Yasin Tepe ise emeği geçenlere teşekkür ederek, projenin önemine vurgu yaptı ve projenin gelecek eğitim öğretim yılında da Gaziantepli öğrenci ve öğretmenlerle buluşmaya devam edeceğini belirtti.

ÇEKÜL Kentler Çocuklarındır: Gaziantep Eğitim Programı, çocukların eğitimine ve kültürel miras bilincine büyük katkı sağlayarak, Gaziantep'teki eğitim gönüllülerinin ve kurumlarının desteğiyle başarıyla devam ediyor. Programın yeni eğitim öğretim yılında da Gaziantepli öğrenci ve öğretmenlerle buluşması planlanıyor.

ÇEKÜL Hakkında

ÇEKÜL (Çevre ve Kültür Değerlerini Koruma ve Tanıtma Vakfı) ülkemizin doğal ve kültürel varlıklarını korumak amacıyla 1990 yılında Prof. Dr. Metin Sözen öncülüğünde kuruldu.

Kuruluşundan bu yana doğa-kültür-insan arasındaki yaşamsal uyumun savunucusu oldu. ÇEKÜL, “Doğa ve Kültürle Varız” sloganıyla hayata geçirdiği proje ve programlarla, en küçük yerleşmeden ülke bütününe açılan bir koruma yaklaşımı benimsedi.

Kültürel dokunun korunarak geleceğe aktarılması için koruma amaçlı kent planları hazırlanmasını, tarihi mahallelerin, geleneksel çarşıların korunmasını, sivil mimari örneklerinin restore edilerek yeni işlevler kazanmasını, kent meydanlarının yeniden canlanmasını, kent müzeleri ve arşivlerinin kurulmasını sağladı.

Ülkenin dört bir köşesindeki küçüklü büyüklü kentte koruma hareketini, koruma seferberliğine dönüştürerek tarihi dokunun çağdaş kentle ilişkilendirilmesine, kentlere kültür ve doğa öncelikli bir gelecek vizyonu kazandırılmasına öncülük etti.

Doğal doku kaybolmaya başladığında insanın yaşam alanının tükendiği, kültürel mirasını yitirmeye başladığı bilinciyle hareket ederek toprağı, yeşili korumak ve çoğaltmak için İstanbul’da başladığı ağaçlandırma çalışmalarını Anadolu’nun her karışına yaydı.

ÇEKÜL, Anadolu kentlerindeki yerel yöneticilerin, üniversitelerin, sivil toplum kuruluşlarının, girişimcilerin ve halkın; kentlerinin benzersiz doğal ve kültürel birikiminin farkına varması, bu değerli birikime sahip çıkması için yol göstermeye devam ediyor.

Anadolu kentlerinde bıraktığı kalıcı izlerle her zaman danışılan, yol gösteren, güvenilen; gönüllü temsilcileri ve uzman kadrolarıyla doğal ve kültürel mirasın korunması taleplerine yetişmeye çalışan bir sivil toplum kuruluşu.


Yapay zekânın kurumlara etkisiÖnceki Haber

Yapay zekânın kurumlara etkisi

Türkiye'de işe alım beklentilerinde olumlu hava hâkimSonraki Haber

Türkiye'de işe alım beklentilerinde olum...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar