İstanbul
DOLAR32
EURO35
ALTIN2511

Cumhurbaşkanı Erdoğan yeni kararları açıkladı!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Cumhurbaşkanı Erdoğan yeni kararları açıkladı!
Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, Erdoğan başkanlığında toplandı. Başkan Erdoğan, 4 saat süren toplantının ardından kısıtlamalar ve kira müjdesi olmak üzere milyonlarca kişinin merakla beklediği kararları açıkladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanan Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, sona erdi. Kabine toplantısı ardından Erdoğan açıklama yaptı. Sokağa çıkma yasağı ve kira müjdesi ile ilgili Erdoğan'ın açıklamaları şöyle:

TBMM'de sürmekte olan 2021 yılı bütçe kanunları görüşmelerinin ülkemize hayırlı olmasını diliyorum. Her küresel kriz döneminde olduğu gibi ülkemiz ekonomisiyle ilgili olumsuz değerlendirmeler yapılırken, hep biz farklı yaklaşımlar içerisinde olduk. Biz Türkiye olarak bu süreçten güçlü bir şekilde çıkacağımızı söylemiştik. Daha önce ülkemizle ilgili olumsuz tablolar çizen kurumlar, değerlendirmelerini bizim dediğimiz yere getirmeye başladılar. Üretimin ticaretin ve finansın tek merkezli hale dönüşmesinin sıkıntıları pandemide daha iyi göründü.

İşsizlik düştü

Bugün itibariyle sanayi bölgelerinde 4069 tesisin yapımı devam ediyor. İşgücü piyasasına yönelik aldığımız tedbirler sayesinde işsizlik puanı 1,1 gerileyerek yüzde 12,7 olarak gerçekleşti.

Verdiğimiz karşılıksız nakit desteklerinin tutarı 45 milyar lirayı buldu.

Gençler ve kadınlar başta olmak üzere her kesimde istihdam oranlarını çok daha yukarı seviyelere çekecek politikalara öncelik vereceğiz.

Vatandaşlarımızdan birikimlerini dövizden TL'ye çevirerek, üretim ve istihdama katkı sağlayacak yatırımlarla mücadelemize destek vermelerini bekliyorum.

Doğrudan yatırım istiyoruz

Portföy akımlarının yanında uluslararası doğrudan yatırımları da ülkemize çekmenin peşindeyiz.

Ülkemizin diğer avantajı düşük borçluluk oranıdır. Türkiye’de toplam borçların milli gelire oranı yüzde 167 ile yönetilebilir bir seviyededir.

Düşürülen stopaj oranları devam edecek

Türk lirası mevduat ve katılım hesaplarıyla ilgili faiz ve kar paylarındaki stopaj oranlarını düşürmüştük. Buna göre, stopaj oranları 6 aya kadar vadeli olan hesaplarda yüzde 15 yerine yüzde 5, bir yıla kadar vadeli olanlarda yüzde 12 yerine yüzde 3, bir yıl üzerinde olanlar için ise yüzde 10 yerine yüzde 0 olarak mart sonuna kadar uygulanmaya devam edecek.

Baskıların üstesinden gelmek için mücadele içindeyiz

Türk ekonomisine faiz, enflasyon, kur sacayakları üzerinden kurulan baskıların ve maliyetlerin üstesinden gelmek için yoğun mücadele içindeyiz

Üretim çeşitliliğimiz, lojistik imkanlarımız, güçlü tedarik zincirimiz, sunduğumuz teşvikler ve dinamik iş gücümüzle Türkiye'ye yatırım yapan herkesi memnun edecek seviyedeyiz.

Yeni müjdeler açıklandı

Tedbirlerin olumlu etkilerini görmeye başladık. Kurallara daha sıkı uyarak bu mücadeleyi başarıya ulaştırmak hepimiz için milli bir görevdir.

Yıl sonuna kadar yüzde 20'den yüzde 10'a indirdiğimiz stopaj oranını 1 Haziran'a kadar uzatıyoruz.

KDV indirimlerinin sürelerini de 1 Haziran'a kadar uzattık.

Esnafımıza kira desteği için hazırlıklara başladık.

Yılbaşında 4 günlük sokağa çıkma yasağı

Sokağa çıkma sınırlaması 31 Aralık Perşembe saat 21.00'den 4 Ocak Pazartesi saat 05.00'e kadar kesintisiz uygulanacaktır.

Esnafa kira desteği

İş yeri kira olan esnafımıza üç ay süreyle büyükşehirlerde aylık 750 lira, diğer illerde ise 500 lira kira desteği yapacağız.

Anahtar Kelimeler:
Erzurumspor'da Deprem! İstifa ettiÖnceki Haber

Erzurumspor'da Deprem! İstifa etti

Muharrem Usta aday mı olacak mı?Sonraki Haber

Muharrem Usta aday mı olacak mı?

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar