İstanbul
DOLAR34
EURO37
ALTIN2730

Devlet Övünç Madalyası ve Beratı Tevcih Töreni Trabzon'da Gerçekleştirildi.

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Devlet Övünç Madalyası ve Beratı Tevcih Töreni Trabzon'da Gerçekleştirildi.
Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın himayelerinde şehit aileleri ve gaziler onuruna “Devlet Övünç Madalyası ve Beratı Tevcih Töreni” Trabzon Valiliğinde gerçekleştirildi.

Toplantı salonunda gerçekleştirilen törene Vali Ustaoğlu’nun yanı sıra, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Adem Şen, İl Garnizon Komutan Vekili Personel Albay Erdem Canbolat, Sahil Güvenlik Doğu Karadeniz Grup Komutanı SG Bnb. Ömer Harun Özkaynak, İl Emniyet Müdürü Kenan Aydoğan, şehit aileleri, gaziler ve il protokolü katıldı.

Buradaki konuşmasında Vali Ustaoğlu, ““Biz inanıyoruz ve biliyoruz ki, Kur’an-ı Kerim’de “Allah yolunda, vatanı için, milleti için ölenlere ölü demeyin, onlar diridirler fakat siz onları fark edemezsiniz.” buyruluyor. Onlara verilen mertebe peygamberlerden sonra gelen en büyük mertebedir. Çünkü onlar semalardan ezan sesinin susmaması adına, bayrağımızın inmemesi adına canından canlarını feda ettiler. "Şehitlerimizin bizlere emaneti olan kıymetli aileleri ve kahraman gazilerimiz için ne yapsak azdır.  Vatan için, bayrak için, millet için canını feda etmiş şehitlerimize Allah’tan rahmet, yaralanmış kahraman gazilerimize sağlık, sıhhat diliyorum” dedi.

Mehmet Akif Ersoy’un şehitlerimiz için söylediği sözü hatırlatan Vali Ustaoğlu, “Ey şehit oğlu şehit isteme benden makber, sana ağuşunu açmış duruyor Peygamber.” onlar inşallah öteki dünyada peygamberimizin sancağı altında, yanında bu millete şefaatçi olacaklardır. Şehitlerimizin bizlere emaneti olan ailelerine de sağlık ve huzur diliyor, programın düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Türkiye Cumhuriyeti Devlet Övünç Madalyası ve Beratı” Vali Ustaoğlu tarafından Şehit Pilot Yüzbaşı Burak Gençcelep’in ailesine, Gazi Astsubay Çavuş Emre Çalık ve Jandarma Uzman Çavuş Muhammet Salih Akyüz’e tevcih edildi.

Anahtar Kelimeler:
Trabzonb'da Türk Halk Müziği BüyülediÖnceki Haber

Trabzonb'da Türk Halk Müziği Büyüledi

Spor Kulüpleri Çalıştayı Trabzon'da YapıldıSonraki Haber

Spor Kulüpleri Çalıştayı Trabzon'da Yapı...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar