Nuray Akmeriç: “5 yıl önce başlattığımız ‘Kadınlarla El Ele’ projemizde, ÇYDD’nin burs verdiği öğrencilerin anneleri olan 700 kadın ve yaklaşık 1.500 öğrenciye, tamamen gönüllü koçluk uygulamaları üzerinden ulaşma şansı bulduk.
Toplam 18 il ve 30 farklı lokasyonda, 45 kez uygulandı projemiz. ICF Türkiye Başkanı olarak, bugüne kadar projeye katılan tüm koçlara, kadınlara ve gençlere içten teşekkürlerimi sunuyorum. Saygıdeğer Prof. Dr. Türkan Saylan, ‘Her eğitimli kadının bu Cumhuriyete borcu var!’ demişti ve biz ICF Türkiye koçları olarak, gerek bu proje, gerekse diğer gönüllü projelerimizle borcumuzu azar azar da olsa ödemeye çalışıyoruz. Projemize katılan annelerin en çok dile getirdikleri geri bildirimler; ‘Ben'i hatırladım’, ‘Pozitif olmayı, etkin dinlemeyi, kendime değer vermeyi öğrendim’, ‘Kadın olduğumu hatırladım, gücümü keşfettim, kendimi daha iyi tanıdım, keşfettim’, ‘İçsel direnişimi kırdım’, ‘Kendimi sevmeyi öğrendim’ ve ‘Bakış açım değişti’ oldu. ICF Türkiye olarak gerçekleştirdiğimiz gönüllü koçluk projeleri ile uluslararası ICF Vakfı'nın her yıl düzenlediği ve topluluklarında ve dünyada fark yaratan gönüllü koçluk projelerinin ödüllendirildiği “Gift of Coaching Awards” programında; Kadınlarla El Ele projemizin de yer aldığı üç projeden oluşan portfolyomuz ile “2019 Yılı Onur Ödülü”nü kazandık. Hali hazırda ve gelecekte de her gün artan sayıda yeni projeyle, içinde bulunduğumuz toplumumuzun temel taşlarına dokunmaya ve fayda sağlamaya ilk günkü heyecan ve coşkumuz ile devam edeceğiz.”
Koçluk mesleğinin küresel liderliğini üstlenmiş Uluslararası Koçluk Federasyonu ICF Global’in, ülkemizdeki tek yetkili temsilcisi ICF Türkiye’nin; Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) ile birlikte hem kurumsal hem de üye koçlar bağlamında tamamen gönüllük esasıyla 5 yıldır yürüttüğü “Kadınlarla El Ele” projesi tamamlandı.
5 yılda 700’e yakın anne katıldı
Koçluk mesleğinin ülkemizdeki güvenilirliğini sürdürmeyi, mesleğin toplumumuzun ayrılmaz bir parçası haline gelmesini ve üye koçlarıyla birlikte, özellikle kadınlara, gençlere, çocuklara ve toplumsal dezavantaja sahip kesimlere sosyal fayda sunmayı amaçlayan ICF Türkiye’nin; bu amaçlar doğrultusunda hayata geçirdiği en başarılı örneklerden biri olan “Kadınlarla El Ele” projesine, bugüne kadar toplam 700'e yakın annenin katılım sağladığı vurgulandı.
Mart 2000’den bu yana online katılan 135 anne
2016 yılında bir pilot uygulama ile başlayan ve farklı yaş ve eğitim skalasında bulunan kadınlara ve çocuklara, iletişim, takdir kültürü, kendine güven, affetme, hayatla başa çıkma gibi konularda farkındalık kazandırmayı hedefleyen projenin; pandemi nedeniyle Mart 2020 sonunda, ÇYDD’nin Adana, Ankara, Balıkesir, Beyoğlu, Bodrum, Bursa, Çeşme, Düzce, Eskişehir, İstanbul, İzmir, Kuşadası, Mersin, Seferihisar, Tarsus ve Trabzon şubelerinden 135 annenin katılımıyla, online platformlar üzerinden devam edilerek tamamlandığı belirtildi.
Projeye katılan kadınlar: "Kadın olduğumu hatırladım, gücümü keşfettim, kendimi daha iyi tanıdım, keşfettim"
Konuyla ilgili bir açıklama yapan ICF Türkiye Başkanı Nuray Akmeriç, sosyal fayda temelli böyle bir projenin, ilk kez online platform üzerinden yürütüldüğünün özellikle altını çizerek; “Kadınlarla El Ele projemizde, ÇYDD’nin burs verdiği öğrencilerin anneleri olan 700 kadın ve dolasıyla 1.500 öğrenciye, tamamen gönüllü koçluk uygulamaları üzerinden ulaşma şansı bulduk. Toplam 18 il ve 30 farklı lokasyonda, 45 kez uygulandı projemiz. Proje sonunda; annelerden gelen mesajlarla, koçluk dokunuşunun kıymetini ve dönüştürücü etkisini derinden bir kere daha hissettik. Kadınlarla Elele projemiz, ICF Türkiye ve ÇYDD’nin, tam 13 yıl önce temelleri atılan “Gençlerle El Ele” projesinin bir anlamda çocuğudur. 2007 yılında başlayan bu projenin başarısı, “Kadınlarla El Ele” projesine güç ve ilham verdi.” dedi.
Tüm proje ve çalışmalarla ilgili müthiş geri bildirimler aldıklarını vurgulayan Akmeriç; sözlerine şöyle devam etti: “Geri bildirimler bir anlamda çalışmaların hem ölçümü hem de ruhudur. Bu tür projelerde aldığınız geri bildirimler sizi besler ve sürdürülebilirliği sağlar. İşin özünde bu gerçek yatıyor; toplam sinerjiyi sağlayan biraz da bu. Yeri gelmişken, ICF Türkiye Başkanı olarak, bugüne kadar projeye katılan tüm koçlara, kadınlara ve gençlere içten teşekkürlerimi sunuyorum. Saygıdeğer Prof. Dr. Türkan Saylan, ‘Her eğitimli kadının bu Cumhuriyete borcu var!’ demişti ve biz ICF Türkiye koçları olarak gerek bu proje, gerekse diğer gönüllü projelerimizle borcumuzu azar azar da olsa ödemeye çalışıyoruz. Projemize katılan annelerin en çok dile getirdikleri geri bildirimler; "Ben'i hatırladım", "Pozitif olmayı, etkin dinlemeyi, kendime değer vermeyi öğrendim", "Kadın olduğumu hatırladım, gücümü keşfettim, kendimi daha iyi tanıdım, keşfettim", "İçsel direnişimi kırdım", "Kendimi sevmeyi öğrendim" ve "Bakış açım değişti" oldu. ICF Türkiye olarak gerçekleştirdiğimiz gönüllü koçluk projeleri ile uluslararası ICF Vakfı'nın her yıl düzenlediği ve topluluklarında ve dünyada fark yaratan gönüllü koçluk projelerinin ödüllendirildiği “Gift of Coaching Awards” programında; Kadınlarla El Ele projemizin de yer aldığı üç projeden oluşan portfolyomuz ile “2019 Yılı Onur Ödülü”nü kazandık. Ödül aldığımız bu projelerimiz aracılığıyla; ÇYDD’nin iş birliğiyle kadınlarımıza, 2008’den bu yana Türkiye’de öğretmenlere kişisel ve mesleki gelişim olanakları sağlayan Öğretmen Akademisi Vakfı’nın (ÖRAV) iş birliğiyle öğretmenlerimize ve Türk Eğitim Derneği iş birliğiyle (TED) gençlerimize koçluk hizmeti sunma fırsatı bulduk. Hali hazırda ve gelecekte de her gün artan sayıda yeni projeyle, içinde bulunduğumuz toplumumuzun temel taşlarına dokunmaya ve fayda sağlamaya ilk günkü heyecan ve coşkumuz ile devam edeceğiz.”
Kaynak: (BHA) - Beyaz Haber Ajansı
Yorum Yazın