Türkiye İş Bankası’nın Yenibirlider Derneği iş birliğiyle yürüttüğü uzun dönem gelişim programı Future Hub’ın 3. dönemi tamamlandı.
İş Bankası ve Yenibirlider Derneği’nden üniversite öğrencilerine yönelik gelişim programı
Türkiye İş Bankası’nın Yenibirlider Derneği iş birliğiyle, üniversite öğrencilerine yönelik yürüttüğü uzun dönem gelişim programı Future Hub Programı’nın 3. dönemi tamamlandı. Bu yıl programa; 1.095 başvuru arasından çevrim içi genel yetenek sınavı, video kayıt, çevrim içi mülakat ve değerlendirme kampı aşamaları uygulanarak 12 öğrenci seçildi. Programı başarıyla tamamlayan 12 öğrenciye katılım sertifikaları ve referans mektupları verildi.
Bu yılki 3. dönem ile programda bugüne kadar 34 öğrenci ağırlandı. Bu dönemde öğrenciler, 18 Ocak–4 Haziran 2021 tarihleri arasında yürütülen, günlük olarak yapılandırılmış içeriğe sahip çevrim içi programda;
- Userspots firmasından yalın girişimcilik, tasarım odaklı düşünme, trendler, empati kurma, müşteri araştırmaları, sorun tanımlama, fikir geliştirme ve prototipleme üzerine çeşitli eğitimler aldılar.
- İş Bankası, Workup, Softtech China ve Maxitech yöneticileriyle bir araya gelerek bankacılığın faaliyet alanlarını daha yakından tanıma fırsatı buldular.
- Yenibirlider Derneği ekosisteminden mentorluk aldılar.
- Kişisel gelişim, sanat tarihi ve edebiyat atölyeleri ile kültürel açıdan gelişim etkinliklerine katıldılar.
- İş Bankası Dijital Bankacılık Bölümü’nün yönlendirmelerinden faydalanarak öğrendikleri bilgileri dijital bir fikrin hayata geçirilmesi sürecinde uyguladılar.
“İnovasyon kültürünün yerleşmesine katkı sağlayan program, girişimcilik ekosistemini destekliyor”
Programa dair açıklama yapan İş Bankası Genel Müdür Yardımcısı Ozan Gürsoy, Yenibirlider Derneği ile yürüttükleri Future Hub’ın, ülkemizde inovasyon kültürünün yerleşmesine katkı sağlayan, aynı zamanda girişimcilik ekosistemini destekleyen bir program olduğunu vurguladı. Ozan Gürsoy, üniversite öğrencileri arasında dijitalleşme konusundaki farkındalığı daha da artıran programın, öğrencilere geleceğin dijital odaklı liderlik ekolünün bir parçası olma fırsatı sunduğunu, gençlerin kariyer planlamalarında dijitalleşme bakış açısıyla inovasyon ve girişim kültürünü yakından tanımalarını sağladığını belirtti.
Programı başarıyla tamamlayan katılımcılardan olumlu geri dönüşler aldıklarını ifade eden Gürsoy, “Öğrenciler program kapsamında mentorlar eşliğinde dijital ve inovatif bir fikrin hayata geçirilmesinden; eğitimsel, kültürel ve sanatsal aktivitelere kadar birçok açıdan desteklenecek; yeni nesil proje yönetim yaklaşımlarını ve çevik çalışma yöntemlerini deneyimliyorlar. Özellikle pandemi gibi zorlu bir dönemde öğrencilerin böyle bir deneyim elde etme, mentor buluşmaları, farklı bakış açıları kazanma gibi konularda memnuniyetlerini dile getirmeleri bizi de mutlu ediyor” dedi.
“Programla gençlere kendilerini keşfetme ve kariyerlerini inşa etmelerinde destek oluyoruz”
Yenibirlider Derneği Genel Müdürü Jülide Erdoğan ise program hakkında şöyle konuştu: “TÜİK’in 2020 verilerine göre Türkiye nüfusunun 15,4’ü 15-24 yaş aralığında. Genç nüfus olarak kabul edilen ve Future Hub Programı’nın hedef kitlesini de içine alan bu grubun 51,7’si ise 20-24 yaş aralığında. Kurulduğumuz 2012 yılından bu yana üniversite öğrencilerini de kapsayan genç nüfusun güçlendirilmesi için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Future Hub Programı sayesinde; liderlik potansiyeli yüksek, başarılı, ileride çalışacakları veya kuracakları şirketleri bambaşka yerlere getirecek gençleri yeni nesil liderlik ekosistemine dahil etmeyi başarıyoruz. İş Bankası’nın değerli desteğiyle hayata geçirdiğimiz bu programla hem gençlere kendilerini keşfetme ve kariyerlerini inşa etme yollarında destek oluyor hem de dijitalleşmeye, inovasyona ve girişimciliğe odaklı çalışma kültürünün yaygınlaştırılmasına yatırım yapıyoruz.”
Kaynak: (BHA) - Beyaz Haber Ajansı
Yorum Yazın