İstanbul
DOLAR34
EURO37
ALTIN2730

İstanbul'u Vortex destekli Avar vurdu!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
İstanbul'u Vortex destekli Avar vurdu!
Kuzey'den Vortex destekli Avar kar fırtınası İstanbul'u adeta beyaz şehre dönüştürdü. Avar kar fırtınası ne demek, nedir?

İstanbul'da, yoğun kar yağışı, özellikle kentin batı ilçelerinde etkili olmaya devam ediyor. Bazı noktalarda tipi şeklinde yağan kar, görüş mesafesini düşürdüğü için sürücüler araçlarıyla kara yollarında ilerlemekte güçlük çekti.

Karayolları Genel Müdürlüğü'nden, “Anadolu tarafından İstanbul yönüne ulaşım, Sakarya'dan itibaren tüm araçlar için durdurulmuştur" şeklinde açıklama yaptı.

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, “İlimizde Esenler, Harem ve tüm cep otogarlardaki çıkışlar yarın 08.00’e kadar durdurulmuştur” dedi.

Kar yağışının yoğun olduğu noktalarda yollarda kalan bazı araçları vatandaşlar itmek zorunda kaldı. Bazı araçların sürücüleri ise daha fazla ilerleyemeyeceğini fark edince araçlarını yolun kenarına park edip, yürüdü.

Yağışın yoğunluğu nedeniyle trafik, Avrupa Yakası'ndaki pek çok noktada durma noktasına geldi. Toplu taşıma araçlarıyla evlerine gitmeye çalışan vatandaşlar, araçlardan inerek yürümek zorunda kaldı. Kapanan yollardaki pek çok araç içinde sürücü ve yolcuların beklediği görüldü.

Metro ve metrobüs duraklarında izdiham yaşandı

Kara yoluyla gitmek istedikleri yerlere ulaşamayan ve metroyu tercih eden vatandaşlar ise istasyonlarda yoğunluk oluşturdu.

Bir istasyonda yürüyen merdivenle aşağı inen vatandaşlar, metro katında izdiham yaşadı. Bazı vatandaşların, metro katında yer kalmadığını fark ederek yürüyen merdivende tersine yukarıya çıkmaya çalıştıkları görüldü. Yürüyen merdiven, vatandaşların uyarısıyla görevlilerce kapatıldı.

Kar yağışı nedeniyle metrobüs bulmakta da güçlük çeken vatandaşlar, duraklarda yoğunluğa neden oldu.

D 100 Karayolu Haramidere mevkisinde durma noktasına gelen trafik nedeniyle çok sayıda sürücünün otomobilini bırakıp gittiği görüldü.

Otobüs seferlerinde yaşanan aksama ve özel araçlarıyla trafikte ilerleyemeyenlerin eklenmesiyle metrobüs hattında yolcu izdihamı yaşanıyor.

Vatandaşlar, özellikle Avcılar ve Esenyurt ilçelerindeki metrobüs duraklarında yoğunluğa neden oldu.

Trafik kazaları meydana geldi

TEM Otoyolu'nda tır sürücüleri bölgedeki dinlenme tesislerine yönlendirildi. Kar yağışının etkisiyle çok sayıda trafik kazası oldu.

Arnavutköy Yassıören mevkisinde aralarında tırların da bulunduğu çok sayıda aracın karıştığı zincirleme trafik kazası meydana geldi. Kaza nedeniyle otoyolda uzun araç kuyrukları oluştu. Bölgeye gelen ekiplerce yolun tekrar trafiğe açılması için çalışma başlatıldı.

Beylikdüzü Yakuplu Mahallesi'nde rampa aşağı ilerleyen bir kamyonet, kontrolden çıktı. Kamyonet, korkuluğu aşarak sitenin bahçesine düştü.
Başakşehir'de İstanbul Büyükşehir Belediyesine bağlı bir kar küreme aracı yolda kaldı. Yunus Emre Caddesi'nde mahsur kalan İETT otobüsü nedeniyle yol trafiğe kapandı.

Bakırköy Adliyesinin önündeki İsmail Erez Bulvarı'ndaki yol buz tuttu. İlerlemekte güçlük çeken bir polis aracını yoldan geçen vatandaşlar itti.

Düzce'den İstanbul'a araç geçişine izin yok

üzce Valisi Cevdet Atay, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada İstanbul'da kar yağışının yoğun bir şekilde devam ettiğini belirtti.

"YOLA ÇIKILMAMASI RİCA OLUNUR"

Kentten İstanbul istikametine araç geçişine ikinci bir duyuruya kadar izin verilmeyeceğini aktaran Vali Atay, "Mağduriyetlerin yaşanmaması için İstanbul istikametine doğru yola çıkılmaması önemle rica olunur" ifadesini kullandı.

İstanbullular yollara tuz dökerek trafikte ilerlemeye çalıştı

İstanbul'da etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle trafik kilitlendi. Bazı sürücüler ise kendi imkanlarıyla yola tuz dökerek varacakları istikamete ulaşmaya çalıştı.

Marmaray ve metro seferleri uzatıldı!

Metro İstanbul’un sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, yoğun kar yağışı nedeniyle seferlerin 02.00’ye kadar uzatıldığı belirtilerek, şu bilgiler paylaşıldı:

"M1, M2, M3, M4, M5, M6, M7, M9 metro ve F1 füniküler hatlarımızda 30 dakika; T1, T4 tramvay hatlarımızda 15 dakika; T5 hattımızda 20 dakika aralıklarla seferlerimiz devam edecektir. Seferlerimiz 00.00 itibarıyla 02.00'ye kadar uzatılmıştır. Metro hatlarımızda 30 dakika; T1, T4 tramvay hatlarımızda 15 dakika ve T5 tramvay hattımızda ise 20 dakika aralıklarla sefer yapılacaktır."

MARMARAY SEFERLERİ DE UZATILDI

İstanbul’da etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle Marmaray seferleri de saat 02.00’ye kadar uzatıldı.

Trafik durdu, toplu ulaşım araçları tamamen doldu! İstanbul yürüyor!

AVAR KAR FIRTINASI NEDİR?

Avar kar fırtınası, kar yağışı ve fırtınayı içinde barındıran soğuk hava dalgasına verilen isimdir. Avar kelimesi eski Türkçe'de heybetli anlamına gelmektedir. Yoğun kar yağışını ifade etmek için kullanılıyor.

AVAR KAR FIRTINASI TÜRKİYE'Yİ NE ZAMAN TERK EDECEK?

Avar kar fırtınasının Türkiye'de 21 - 28 Ocak 2022 tarihlerinde Türkiye'de etkili olacak.  

Avar kar fırtınası; Marmara, Ege, Akdeniz, Karadeniz, İç Anadolu, Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinin tamamında etkili olması bekleniyor.


Trabzonspor, Enis Destan transferini KAP'a bildirdi!Önceki Haber

Trabzonspor, Enis Destan transferini KAP...

Meslek Liseliler pratik eğitimlerini DemirDöküm kombilerle yapacakSonraki Haber

Meslek Liseliler pratik eğitimlerini Dem...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar