Akaryakıt dağıtım sektörünün fark yaratan markası OPET ile yeni nesil eğitim teknolojileri girişimi Twin güçlerini birleştirdi. Dijital ve fiziksel ürünleri ile çocuklarda bilime karşı merak uyandıran ve deneyerek öğrenmeyi sağlayan Twin, Türkiye’de kurulan ve dünyaya açılan uluslararası bir girişim. Twin, Dünya Ekonomik Forumu (WEF) tarafından 2022 yılının “Teknoloji Öncüleri” arasında gösteriliyor.
OPET, çocukları bilim ve teknolojinin başrolde olacağı geleceğin dünyasına hazırlama hedefiyle, bir YGA (Young Guru Academy) girişimi olan Twin’e destek kararı aldı. Sosyal sorumluluğu kurum kültürü olarak kabul eden OPET, Dünya Ekonomik Forumu (WEF) tarafından 2022 yılının “Teknoloji Öncüleri” arasında gösterilen Twin’in yatırımcılarından biri oldu. Twin tarafından Türkiye’de üretilen robotik, kodlama, yapay zekâ setleri ve Twin mobil uygulaması; İngiltere, ABD, Hollanda, İtalya, Almanya gibi 67 ülkede 750.000’den fazla çocuğa ulaşıyor. Türkiye’nin en hızlı büyüyen eğitim teknolojileri girişimlerinden Twin, İngiltere bazlı kitlesel hisse fonlama platformu Seedrs üzerinden çıktığı yatırım turunda uluslararası yatırımcıların güvenini kazanarak 25 ülkeden 400 yatırımcıya ulaştı.
OPET Genel Müdürü Cüneyt Ağca işbirliği ile ilgili yaptığı açıklamada; “OPET, bir ticari kuruluştan fazlası ve sosyal sorumlulukla kavramıyla özdeşleşmiş bir marka. Bilinçli toplum projeleri olarak nitelediğimiz faaliyetlerimiz ile toplumun sorunlarına kalıcı çözümler üretmeyi hedefliyoruz. Twin’in; bilimsel farkındalığı olan, aynı zamanda vicdan sahibi çocuklar yetiştirme hedefi, OPET’in hayalini kurduğu geleceğin dünyası ile birebir örtüşüyor. Twin’in çok yönlü eğitimlerinin daha fazla çocuğa ulaşmasına katkı sağlayacak köprülerden biri olmak bizlere gurur veriyor” ifadelerini kullandı.
İÇERİKLER SÜRDÜRÜLEBİLİR KALKINMA AMAÇLARI DOĞRULTUSUNDA GELİŞTİRİLİYOR
Twin’de fiziksel olarak altı STEM (Science, Technology, Engineering, Mathematics) seti ve bu setlerle uyumlu bir mobil uygulama bulunuyor. Londra’da da ofisi olan Twin, bu ürünlerin içeriklerini Imperial College London, UCL gibi köklü eğitim kurumları ile birlikte, Birleşmiş Milletler’in Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları doğrultusunda geliştiriyor. Çocuklar böylece hem robotik, kodlama, yapay zekâ gibi geleceğin becerilerini ediniyor hem de bu becerileri iklim değişikliği gibi dünyanın problemlerini çözmek için kullanıyor.
Anadolu’nun dört bir yanında 20 binin üzerinde çocukla bilim seansları düzenleyerek yolculuğuna başlayan girişim, Milli Eğitim Bakanlığı ve YGA ile imzalanan protokol ile her yıl ihtiyaç sahibi 500 dezavantajlı okula 2500 set gönderiyor. Setler, yurtdışındaki okullar ve ailelerden de büyük ilgi görüyor. Çift kanatlı eğitim modeli ile Twin, bir kanadında bilim, bir kanadında vicdan olan çocukların dünyayı güzelleştireceğine olan inanç ile hareket ediyor.
OPET OKULLARINA KARNE HEDİYESİ
Türkiye’nin çeşitli yerlerinde dört ilköğretim okulu, iki anadolu lisesi ve bir ortaokul yaptırarak eğitim ve öğretim hayatına kazandıran OPET, kendi yaptırdığı ilk ve orta dereceli okullara Twin’in setlerini hediye ediyor. Bu okullarda eğitim gören tüm öğrencilerin de karne hediyesi olarak Twin mobil uygulamasına erişimi sağlanıyor.
DÜNYA EKONOMİK FORUMU (WEF)’NA GÖRE TEKNOLOJİ ÖNCÜSÜ
Çocukların beceri ve yetkinliklerini geliştiren, bu becerileri ile dünyaya faydalı teknolojiler üretmelerine öncülük eden Twin, 100 teknoloji öncüsü arasına seçildiği Dünya Ekonomik Forumu ile tüm dünyada etki yaratmayı hedefliyor. Girişim kısa süre içinde Bett Awards, World Economic Forum Smart Toy AI Award, Toy Industries of Europe Play for Change Awards ödüllerini de aldı.
Kaynak: (BHA) - Beyaz Haber Ajansı
Yorum Yazın