İstanbul
DOLAR34
EURO37
ALTIN2730

Tezmaksan 40’ıncı yılında hedeflerine emin adımlarla ilerliyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Tezmaksan 40’ıncı yılında hedeflerine emin adımlarla ilerliyor
Türk sanayisinin küresel arenadaki rekabetçi gücünü artıracak birçok ürünün öncülüğünü üstlenen Tezmaksan, 40’ıncı yılına girdiği 2021’de de çağın gerekliliğine uygun iş modelleriyle çalışmalarını sürdürüyor.

40 yıllık serüvende birçok başarıya imza atan Tezmaksan, nitelikli insan kaynağı ve tüm çalışanlarıyla kurduğu aile bağı sayesinde sürdürülebilir büyümesini devam ettiriyor. Bu anlayışla 2020 yılında 65 milyon dolar ciroya ulaşan ve bir önceki yıl oranla yüzde 50 büyüme kaydeden Tezmaksan, 2021 için belirlediği 100 milyon dolar ciro hedefine adım adım ilerliyor.

Temelleri 1981 yılına dayanan ve yenilikçi anlayışıyla sektöründe Türkiye’nin lider, Avrupa’nın ise beşinci büyük markası olan Tezmaksan, bu sene 40’ıncı yılını kutluyor. Kuruluşundan bu yana atılımlarını her döneme uygun şekilde gerçekleştiren, günümüzde ise teknoloji ve inovasyon yatırımlarına hız veren Tezmaksan, Türk sanayisinin üretimini destekleyecek birçok ürünün öncülüğünü üstleniyor.

“Türk sanayisine önemli katkılar sunduk”

Tezmaksan’ın 40’ıncı yılına ilişkin açıklama yapan Tezmaksan Genel Müdürü Hakan Aydoğdu“80’lerin serbest ticaret hamleleri, 90’ların kurumsallaşma yatırımları ve 2000’li yılların bilgi çağı dönemlerine paralel olarak yatırımlarımızı gerçekleştirdik. 2010’lardan sonra Endüstri 4.0 kavramının hayatımıza girmesiyle birlikte teknolojiye odaklandık. Dijital dönüşüm kapsamında makinelerin verimliliklerini analiz etmeye başladık. Bu yolculuğumuzda sadece kendi serüvenimizi şekillendirmedik, Türk sanayisine de önemli katkılar sunduk” dedi. 

Tezmaksan’da 20’nci yılını doldurduğunu dile getiren Aydoğdu“Babamız hep bir arada olmamızı ve güven temelli bir strateji izlememizi ister. Müşteri yaklaşımımız ve itibarımıza her zaman önem veriyoruz. Bu doğrultuda Tezmaksan’daki yöneticilik dönemimde birçok yenilik gerçekleştirdik. Türkiye’de belki de ilke imza atarak CNC tezgah stoku tuttuk ve rakiplerden ayrıştık. 2009 krizinden sonra tamamen dijitalleşmeye yöneldik. Dünyada örneği olmayan bir sistem geliştirerek her müşteri ve makinenin davranışlarını kayıt altına aldık. Bu veriler elimizde olunca Türkiye’de bir ilk olan makine kiralama yöntemini geliştirdik. Kiralık makinelerimizi takip etme gerekliliği doğunca Kapasitematik adlı makine takip ve verimlilik yazılımımızı hayata geçirdik. Şimdi MRP modülü de bunlara eklendi. Bu sayede fabrikalar uzaktan izlenebiliyor ve duruşlar anlık takip edilebiliyor” diye konuştu.

“Yıllardır tüm sektöre ‘Üretelim’ diyoruz”

Tezmaksan olarak KOBİ’lere de önemli destekler sağladıklarının altını çizen Hakan Aydoğdu, şöyle devam etti: www.parkurda.com portalımız ile KOBİ’leri dijital dünyayla tanıştırdık. Türkiye’deki ilk B2B dijital platformunu oluşturarak KOBİ’lerimizin yurt dışı pazarlara açılmalarına imkan sağladık. Bu süreç içinde klasik iş modellerinden yeni iş yapış şekillerine doğru bir dönüşüm içerisine girdik. Tezmaksan olarak yıllardır tüm sektöre ‘Üretelim’ diye sesleniyoruz. Çünkü çağın gereklilikleri üretmenin kriterlerini de değiştiriyor. Bu anlayışla hareket ederek bir teknoloji şirketine evrildik. ‘Fabrika yapan fabrika’ olarak en yeni teknolojik donanımlarımızla geleceğe yüzde 100 hazırız.”

2021’de 100 milyon dolar ciro hedefi

2020 yılında Tezmaksan’ın cirosunun 65 milyon dolar olarak gerçekleştiğini, bir önceki kıyasla da yüzde 50 büyüme gösterdiklerini aktaran Aydoğdu, gelecek hedefleri hakkında ise şunları söyledi: “2021 yılı için 100 milyon dolar ciro hedefi koyduk. Önümüzdeki dönemde karanlık fabrikalar sergileyen, operatörsüz üretim hatta ölçüm hatları olan, fiziken fabrikada olmadan ekran, fabrika ve makinelerin dijital ikizleri ile çalışan bir nesil hedefliyoruz. Türkiye ve dünyanın geleceği otomasyonda yatıyor. Günümüzde devamlı tekrar eden işlerin robotlar tarafından yapılmaması için hiçbir sebep yok. Ancak yine de bu robotların birileri tarafından programlanması gerekiyor. Bunu da teknolojiye yatkınlıkları fazla olan genç iş gücümüzle yapabiliriz. Bu anlamda genç neslimizi yetiştirerek nitelikli iş gücü yaratmak için kurduğumuz Tezmaksan Akademi ile sektöre destek oluyoruz. Gençlerin mesleki gelişime odaklanmasının, Türkiye’nin sanayileşmesinin önündeki en büyük engeli ortadan kaldıracağına inanıyoruz”

40 yıllık yolculukta Tezmaksan’ın en önemli gücünün insan kaynağı olduğunu vurgulayan Aydoğdu, sözlerini şöyle sonlandırdı: “Tezmaksan çalışanıyla kurduğu aile bağını sürdürülebilir şekilde ilerletmek için gayret gösteriyor. Bunun için eğitim ve malzeme konularında çalışanlarımıza destek veriyoruz. Ayrıca kişisel gelişimlerini rahatlıkla sürdürebilecekleri bir çalışma ortamı hedefiyle planlamalarımızı yapıyoruz.”

Kaynak: (BHA) - Beyaz Haber Ajansı

Anahtar Kelimeler:
Schneider Electric, Şarika’daki ilk atıktan enerji santralinin geliştirilmesine destek olacakÖnceki Haber

Schneider Electric, Şarika’daki ilk atık...

Lenzing, AB Komisyonu’nun plastik atıklarla mücadelede açık ve net bir pozisyon almasını memnuniyetle karşılıyor.Sonraki Haber

Lenzing, AB Komisyonu’nun plastik atıkla...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar