Trabzon Kaşüstü Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Süleyman Türedi, Trabzon’da koronavirüs vaka sayılarının arttığını belirterek, hastalığın en yoğun yaşandığı Nisan ayından sonra en fazla aktif hasta sayısına ulaştığımız bir zamanı yaşıyoruz” dedi.
Mart ayında Çin’de başlayarak tüm dünyaya yayılan koronavirüs pandemisi ile mücadele sürüyor.
Aradan geçen süreye rağmen hala etkili bir tedavi yöntemi bulunmayan Kovid-19’dan korunmanın en önemli yolu maske kullanmak, sosyal mesafeyi korumak ve hijyen kurallarına dikkat etmekten geçiyor. Uzmanlar bu konuda sürekli uyarılarda bulunuyor.
NİSAN'DAN SONRA EN YÜKSEK HASTA SAYISINA ULAŞTIK
Kaşüstü Kanuni Numune Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Süleyman Türedi artan vaka sayılarına karşı Trabzon'luları uyardı. Türedi, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı;
''Değerli Trabzonlular, kıymetli arkadaşlarım, dostlarım
Uzun zamandır normalleşme süreci ismini verdiğimiz yeni ve hiç alışık olmadığımız bir süreçten geçmekteyiz. Kısmen iyi, kısmen kötü sayılabilecek küçük dalgalanmalar olsa da tamamını yönetebilecek ve üstesinden gelebilecek gücümüz olduğundan ve sizlerinde bizler gibi normal hayatınızı ne kadar özlediğinizi bildiğimden, bu ortamın tadını kaçırmamak için covid hastalığı hakkında yazı yazmadım. Ancak, özellikle son bir hafta on gündür artan vaka sayıları bu uyarıyı yapma ihtiyacını ortaya çıkardı.
Maalesef vaka sayılarımız artıyor ve hastalığın en yoğun yaşandığı Nisan ayından sonra en fazla aktif hasta sayısına ulaştığımız bir zamanı yaşıyoruz. Bunun sebebi uyarıları yeterince titizlikle uygulamamamız, sosyal mesafeye dikkat etmememiz, İstanbul başta olmak üzere başka vilayetlere seyahatler yapmamız ve memleketimize gelince tedbirleri bir tarafa bırakıp birçok kişiyle gerekli veya gereksiz temas etmemiz. Bu süreci bir yerde kırmazsak ve bu artışa engel olmazsak zor ve sıkıntılı bir süreç bizleri bekliyor. Ertelediğimiz sağlık sorunlarımızla uğraşmamız, ertelediğimiz ameliyatları, kontrolleri yapmamız gerekirken yeniden enerjimizin çoğunu bu illet hastalığa ayırmak durumunda kalabiliriz. Lütfen tekrar herkes titizlikle uyarıları dikkate alsın. Kendimiz, evladımız, anne babamız ve yakınlarımızın başına gelmeden işin ciddiyetini anlayamıyoruz ama kimse bu hastalığın kendisinden çok uzak olduğunu sanmasın.
Şükürler olsun ki hastalarımızın çoğunun genel durumu iyi, yoğun bakım gerektiren hasta sayımız çok az ve o hastamızın da sağlık durumu iyiye doğru gidiyor, inşallah daha iyi olur. Ancak, hastalığın dünyadaki genel seyri dikkate alındığında hepimiz için en öncelikli konu kendimizi ve sevdiklerimizi bu hastalıktan korumak olmalı.
İnşallah yazdıklarımız faydalı olur, Allaha emanet olun.''
Yorum Yazın