İstanbul
DOLAR32
EURO35
ALTIN2511

Trabzonspor Fenerbahçe maçının ilk 11’leri belli oldu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Trabzonspor Fenerbahçe maçının ilk 11’leri belli oldu
Süper Lig’de kendi evinde aldığı Göztepe mağlubiyeti ile şampiyonluk yolunda önemli bir kayıp yaşayan Fenerbahçe, Trabzonspor deplasmanına konuk olacak. Zirve ile arasında 9 puan fark bulunan Trabzonspor ise mücadelelerden galip gelerek rakiplerinin puan kaybetmesini bekleyecek.

Tüm Türkiye'nin gözlerini çevireceği derbi maçında Trabzonspor, Şenol Güneş Stadyumu'nda ezeli rakibi Fenerbahçe'yi konuk edecek. Yaşar Kemal Uğurlu'ın düdük çalacağı karşılaşmada her iki takımın da tek hedefi galibiyet.

KONSANTRASYONLARI TAM

Seri galibiyetlerle zirve için umutlarını iyice artıran Trabzonspor'da futbolcular da Fenerbahçe derbisi öncesinde bir hayli heyecanlı. Hafta boyunca büyük bir hırsla çalışan Karadeniz temsilcisinde oyuncuların hedefi 3 puan serilerini sürdürmek. Teknik direktör Abdullah Avcı da öğrencileriyle sık sık toplantılar yaparak bu karşılaşmadan alacakları muhtemel 3 puanın önemine değindi. Kritik 90 dakika öncesinde futbolcuların maça tam konsantre olduğu kaydedildi. Başkan Ahmet Ağaoğlu da her fırsatta Avcı ve ekibine güvendiğini belirtti.

İŞTE İLK 11'LER;

Trabzonspor: Uğurcan, Serkan, Edgar Ie, Hugo, Marlon, Flavio, Berat, Bakasetas, Nwakaeme, Ekuban, Djaniny 

Yedekler: Erce, Hüseyin, Hosseini, Atakan, Faruk Can, A. Parmak, Baker, Yusuf, Yunus, Afobe

Fenerbahçe: Altay, Gökhan, Serdar, Tisserand, Atilla Szalai, Mert Hakan Yandaş, Sosa, Pelkas, Osayi, Mesut Özil, Mame Thiam

İKİLİ AVERAJ HESABI DA VAR

Bordo-mavili ekipte Kanarya ile oynanacak mücadelede öncelikli hedef sahadan 3 puanla ayrılmak. Ancak Karadeniz devinin bir de farklı hesabı var. Trabzonspor kazanırsa rakibiyle puanları eşitleyecek. Sezonun ilk devresindeki maçı 3-1 sarılacivertliler almıştı. Bordo-mavlilier 3 farklı bir galibiyette sezon sonu için kritik önemdeki ikili averajı eline geçirmiş olacak.

3 OYUNCU SINIRDA

Karadeniz temsilcisinde Fenerbahçe maçı öncesinde 3 futbolcu sarı kart sınırında bulunuyor. İki stoper Edgar İe ve Vitor Hugo'nun haricinde önlerinde oynayan Abdulkadir Parmak da sınırda. Kart görmeleri halinde gelecek hafta Kasımpaşa mücadelesinde forma giyemeyecekler.

2021'DE BİLEĞİ HİÇ BÜKÜLMEDİ

Trabzonspor, yeni yılda çıktığı karşılaşmalarda hiç yenilgi görmedi. Karadeniz devi söz konusu 10 mücadelede 9 galibiyet elde etti. Sadece 1 defa sahadan beraberlikle ayrıldı. Son olarak 26 Aralık 2020'de sahasında Galatasaray7a 2-0 kaybetmişti.

AKYAZI'DA HİÇ YENİLMEDİ

Süper Lig'de Trabzonspor ile Fenerbahçe'yi Şenol Güneş Stadı'nda karşı karşıya getirecek maçtan önce ilginç bir istatistik göze çarpıyor. Bordo-mavililer yeni statlarına geçtiklerinden beri Kanarya'ya kaybetmiyorlar. Son olarak 2016'ta 3-0 yenilmişlerdi. O tarihten bu yana geçen 4.5 yılda sarı-lacivertlilere karşı iç saha yenilgisi görmediler.

TRABZON'DA FIRTINA ÜSTÜN

İki takım arasında Trabzon'da resmi ve özel şu ana kadar 53 maç oynandı. Bordo-mavililer 23, Fenerbahçe 17 galibiyet aldı. 13 mücadele beraberlikle sonuçlandı. Trabzonspor'un 62 golüne, Fenerbahçe 57 golle cevap verdi.

Anahtar Kelimeler:
Tolga Zengin'den derbi yorumuÖnceki Haber

Tolga Zengin'den derbi yorumu

Abdullah Avcı maç öncesinde konuştuSonraki Haber

Abdullah Avcı maç öncesinde konuştu

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar