İstanbul
DOLAR34
EURO37
ALTIN2730

Türkiye'de koronavirüs aşı randevusu nasıl alınır?

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Türkiye'de koronavirüs aşı randevusu nasıl alınır?
Aşı randevusu MHRS.GOV.TR sistemi ve ALO 182 üzerinden verilmeye başlandı. Koronavirüs aşısı randevu sistemi açıldı! Nasıl randevu alınır?

Çin'den 30 Aralık 2020'de Türkiye'ye getirilen ve Ankara Esenboğa Havaalanı'ndan, tüm sıcaklık kontrol sistemi, jeneratör ve yedek sistemler bulunan Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü Aşı ve İlaç Deposu'na nakledilen aşıların kabulü, sıcaklık kaydedici cihazlarla kontrolü ve uygunluğunun teyidinin ardından yapıldı.

AŞILAMA PERŞEMBE VEYA CUMA GÜNÜ BAŞLAYACAK

Aşılardan rastgele alınan numuneler, Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu (TİTCK) laboratuvarlarına sevk edilerek, en az 14 gün sürecek olan analiz süreci başlatıldı. Aşılamanın ise perşembe veya cuma günü başlaması bekleniyor.

SAĞLIK ÇALIŞANLARI İÇİN KORONAVİRÜS AŞISI RANDEVU SİSTEMİ AÇILDI

3 milyon dozluk CoronaVac aşısının Türkiye'ye gelmesinin ardından test süreci başlarken, bugün koronavirüs aşısı için sağlık çalışanlarına randevu sistemi açıldı.

Koronavirüs aşısı başvurusu nasıl yapılacak?

Sistem nasıl işleyecek, MHRS üzerinden nasıl randevu alınacak? Aile Hekimi Dr. Fatih Gürpınar tüm bu soruların cevaplarını TRT Haber'de verdi.

Gürpınar, koronavirüs aşısı için Merkezi Hastane Randevu Sistemi (MHRS) üzerinden https://www.mhrs.gov.tr/ veya 182'den randevu alınarak başvurulabileceğini söyledi.


Trabzon Geri Dönüşüm Hizmeti! Puan kazandıracakÖnceki Haber

Trabzon Geri Dönüşüm Hizmeti! Puan kazan...

Trabzonspor'a Viking Geliyor!Sonraki Haber

Trabzonspor'a Viking Geliyor!

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar