Talaşlı İmalat Sanayi’nde önemli bir güce sahip GNC Makina, üretim sektörüne kalifiye CNC Operatörü kazandırma ve yeni iş birliği modellerine yönelik çözüm arayışları için bir çalıştay düzenledi.
Konu başlıklarının CNC operatör yetkinliklerinin artırılması, kalifiye eleman yetersizliğine çözüm arayışları olduğu online toplantının moderatörlüğünü İzmir Çiğli 75. Yıl Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Makine ve Tasarım Teknolojisi Alan Şefi Gürol Değirmencioğlu üstlendi.
Gelişen teknolojilerin getirdiği yeni üretim modellerine uyumun anahtarının yetişmiş insan gücü ve bu teknolojiye uygun insan kaynağı olduğunun bilinciyle hareket eden GNC Makina, doğru taleplerle doğru insan kaynağını buluşturmaya yönelik yeni arayışlar için bir çalıştay düzenledi.
Ülkemizin beş coğrafi bölgesi ve 7 farklı ilinden, kendi alanlarında uzman çok değerli 8 mesleki eğitim kurumu öğretmen ve eğitim planlamacılarının katıldığı çalıştay online olarak organize edildi. Moderatörlüğünü İzmir Çiğli 75. Yıl Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Makine ve Tasarım Teknolojisi Alan Şefi Gürol Değirmencioğlu’nun üstlendiği çalıştayın açılış konuşmasını GNC Makina Genel Müdürü Emre Seçkin yaptı. GNC Makina ve hizmetleri hakkında bilgi veren Seçkin, doğru işgücü profilinin sektöre yönelimini sağlamak, sektördeki operatör potansiyelinin yetkinliğini artırmak ve operatörlerin ‘Ara değil aranan eleman’ olduklarına özellikle dikkat çekmek istedikleri için yeni ve yenilikçi, özgün iş fikirlerinin temel aksiyonlarını belirlemek üzere böyle bir arama toplantısına ihtiyaç duyduklarını söyledi. Seçkin, amaçlarının teknolojik yatırım ve kapasite kullanım düzeyi verimliliğini artırmak, müşterilerinin nitelikli CNC operatörü talebinde çözüm ortağı olmak, CNC operatörünün niteliğini ve istihdamını artırmak olduğunu açıkladı.
Çalıştaya GNC Makina Pazarlama ve Kurumsal İletişim Genel Müdür Yardımcısı Arzu Sabancı, İnsan Kaynaklarından Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Mete Tanır dahil olmak üzere 16 kişi katıldı.
TOPLANTIDA 7 BÜYÜK İLDEN 8 MAKİNE TEKNOLOJİSİ MESLEK DERSLERİ ÖĞRETMENLERİ YER ALDI
Çalıştayda İzmir Çiğli 75. Yıl Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Makine ve Tasarım Teknolojisi Alan Şefi ve Meslek Dersleri Öğremeni Gürol Değirmencioğlu, Adana Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Meslek Dersleri Öğrtemeni Barışcan Serhat Çalık, Konya / Karatay Ahi Evran Meslek Lisesi Meslek Dersleri Öğretmeni Mehmet Battır, Gazi Antep Mehmet Akif Ersoy Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi Meslek Dersleri Öğretmeni Aydın Durucu, Kocaeli Kartepe Fevziye Tezcan Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi Atölye Şefi ve Meslek Dersleri Öğretmeni Ekrem Tunç, Bursa Tophane Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi Meslek Endüstriyel Kalıp Dalı Şefi ve Meslek Dersleri Öğretmeni Murat Bozdemir, Tophane Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi Mikro Mekanik Dalı Şefi ve Meslek Dersleri Öğretmeni Ali Osman Güler, Sivas Merkez Atatürk Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi Meslek Dersleri Öğretmeni Harun Macit sektöre kalifiye eleman yetiştirmek, doğru eğitim için gerekli doneler, eğitimde gördükleri eksiklikler, sektör profesyonellerinin yapması gerekenler, gibi konular üzerine görüş bildirdiler, deneyimlerini paylaştılar, önerilerde bulundular.
‘’SORUNLAR VE ÇÖZÜMLERİ BÖLGELERE GÖRE DEĞİŞİYOR’’
Çalıştayda mesleki eğitimde bilgi ve deneyim yetersizliği yaşayan meslek lisesi öğrencilerinin, neden kendi mesleklerini icra etmedikleri ya da etmek istemedikleri, koşulların düzeltilmesi için neler yapılması gerektiği konuları tespit edildi.
Çalıştayın ikinci bölümünde üretim sektörüne nitelikli CNC Operatörü kazandırma konusunu eğitimci gözüyle değerlendiren Meslek Dersleri Öğretmenleri kendi görüşlerini paylaştılar. İzmir, Adana, Bursa, Gaziantep, Kocaeli, Konya ve Sivas olmak üzere değişik bölge ve illerden alanında uzman hocaların katıldığı çalıştayda bölgesel farklılıklar üzerinde de duruldu.
Her bölgenin yaptığı örnek çalışmalar, o bölgelerin daha güçlü olduğu, eksik olduğu konularla yaşadıkları sorunların da masaya yatırıldığı çalıştay sonrasında çıkan donelerle detaylı bir rapor hazırlanmasına ve belirli bir sıra ile aksiyon alınmasına karar verildi.
Çalıştay sonunda toplantıyı değerlendiren Emre Seçkin ‘’Biz GNC Makina olarak üzerimize düşen görevleri fazlasıyla yapmak istiyoruz. Bu toplantının bizler için çok faydalı olduğunu söylemek istiyorum. Tüm sorunlar ve çözüm önerilerinin ele alındığı bu oturumdan sonra bizler GNC Makina adına nitelikli eleman yetişmesi, teknolojik yatırım ve kapasite kullanım düzeyi verimliliğini arttırmak, müşterilerimize çözüm ortağı olmak için elimizden geleni yapacağız’’ diyerek katılımcı eğitimcilere teşekkür etti.
Toplamda 6 saat süren toplantı ile ilgili kapsamlı bir rapor hazırlandı. Hazırlanan rapor doğrultusunda koşulların iyileştirilmesi konusunda GNC Makina ilk adımı atacak.
Kaynak: (BHA) - Beyaz Haber Ajansı
Yorum Yazın