Pandemi süreciyle birlikte şirketler hızla uzaktan çalışmaya geçiş yaparken çalışan verimliliği, son dönemin en çok tartışılan konulardan biri haline geldi.
Pandemi süreciyle birlikte şirketler hızla uzaktan çalışmaya geçiş yaparken çalışan verimliliği, son dönemin en çok tartışılan konulardan biri haline geldi. Dynabook’un gerçekleştirdiği araştırmaya göre, BT sektörünün neredeyse üçte biri yönetmesi en zor konuların çalışan üretkenliği ve iş birliği olduğunu söylüyor.
- BT sektörünün neredeyse üçte biri, uzaktan çalışmada yönetmesi en zor konuların çalışan üretkenliği ve iş birliği olduğunu söylüyor.
- Yeni hibrit çalışma modelinde, çalışan beklentilerinin karşılanması için kurumların "her yerden çalışma" kültürüne olanak tanıyan cihazlara yönelmeleri gerekiyor.
- Otomasyon araçlar ve giyilebilir cihazlar, iş gücü verimliliğini artırmakla kalmıyor, uzaktan çalışan ekipler arasında iş birliğini de artırıyor.
Pandemi süreciyle birlikte şirketler hızla uzaktan çalışmaya geçiş yaparken çalışan verimliliği, son dönemin en çok tartışılan konulardan biri haline geldi. Uzaktan iş gücünü yönetmek, işverenler için ofisteki iş gücünü yönetmekten daha zor oldu. Dynabook’un Hibrit Değişim: Giderek artan uzak işgücünü yönetmek araştırmasına göre, BT sektörünün neredeyse üçte biri yönetmesi en zor konuların çalışan üretkenliği ve iş birliği olduğunu söylüyor.
BT ekiplerinin, verimliliği yüksek tutmak için çalışanların kendini daha rahat ve değerli hissetmesini sağlaması gerekiyor. Belirsizliğin yaşandığı bu dönemler, aynı zamanda ruh sağlığı ile ilgili tartışmaları da beraberinde getiriyor; çalışanların sağlıklarını koruması da üretkenlikle ilişkilendiriliyor. Günümüzde işletmelerin yarısından fazlası, çalışanlar için uzaktan destek ve yardıma öncelik verirken yalnızca yüzde 33’ü çalışan sağlığını korumak için desteğe öncelik veriyor.
Google Meet, Microsoft Teams, Zoom gibi araçlara talep yüzde 73 arttı
Çalışanların uzaktan dahi iş birliği içinde ve sorunsuzca çalışabilmeleri için doğru teknolojiyle desteklenmeleri kritik önem taşıyor. Bu nedenle, BT liderlerinin çalışanlarını memnun etmek ve iş gücü verimliliğini sürdürmek için doğru satın alma kararı vermeleri gerekiyor. Pandemiyle birlikte bulut platformlarına talep yüzde 70 artarken iş birliği araçlarına talepler ise yüzde 73 arttı. Şirketler Google Meet, Microsoft Teams ve Zoom gibi web destekli ortak çalışma araçlarını kullanarak çalışan bağlılığını korumaya, ekiplerin iş birliğini ve üretkenliğini korumaya çalıştı.
Şirketlerin hibrit çalışma modeli için kurumsal cihaz filolarını yenilemesi gerekiyor
Dynabook Türkiye İş Birimi Yöneticisi Ronald Ravel konuyla ilgili şunları söyledi: "Kapanmalar sırasında dizüstü bilgisayarlar daha önemli hale geldi. Araştırmamıza göre, BT karar vericilerinin yüzde 74'ü dizüstü bilgisayar satın alma kararlarını bugün pandemi öncesine göre daha önemli görüyor. Sonuç olarak, şirketlerin tamamen hibrit bir çalışma modelinin gerektirdiği standartları karşılamak için kurumsal cihaz filolarını yükseltmeye öncelik vermeleri gerekecek".
İş gücü verimliliği için otomasyon araçlar ve giyilebilir cihazlara daha fazla yatırım
Yeni cihazlara yatırım yaparken üretkenliği sürdürmek için cihazın özelliklerinin de göz önünde bulundurulması gerektiğinin altını çizen Ronald Ravel, “Yeni hibrit çalışma modelinde, çalışan beklentilerinin karşılanması için kurumların "her yerden çalışma" kültürüne olanak tanıyan cihazlara yönelmeleri büyük önem taşıyor. Şirketlerin neredeyse yüzde 80’i modern cihazlarda arağı temel özelliklerin güvenlik, bağlanabilirlik ve performans olduğunu söylüyor. Aynı zamanda şirketlerin otomasyon araçlar ve giyilebilir cihazları satın alma eğilimi de yüzde 60 artış gösterdi. Bu teknolojiler, yalnızca iş gücü verimliliğini artırmakla kalmıyor, uzaktan çalışan ekipler arasında iş birliğini de artırıyor” diyor.
Kaynak: (BHA) - Beyaz Haber Ajansı
Yorum Yazın